Olen henkeen ja vereen karnivori, mutta en pane pahakseni välillä syödä muutakin. Varsinkin jos lihaton ruoka on tehty ajatuksella eikä niin, että alun perin lihaa sisältävästä ruoasta on vain poistettu liha (chili sin carne) tai ehkä parhaimmassa tapauksessa korvattu se jollakin muulla kuten kasviksilla.
Kävin Zucchinissa samalla viikolla kahdesti lounaalla: vähän tavallista myöhemmin, noin yhden aikaan. Silti joutui taiteilemaan, että sai paikan. Osa asiakkaista kävi vain hakemassa noutolounaan mukaansa. Fiksua. Tarjolla on keittolounas n. 8 euron hintaan ja päivän annos kalleimmalla lounarilla (10,20 €). Kaikki annostellaan tiskin takaa asiakkaalle.
Keskityin molemmilla kerroilla tuhdimpaan tavaraan. Ensimmäisellä kerralla otin parsakaali-porkkanagratiinia, inkivääribulguria ja munakoisohöystöä. Touhu meni lautasella vähän mössöiseksi, kuten kuvasta näkyy, ja maut eivät parhaalla mahdollisella tavalla erottuneet toisistaan, mutta kyllä annos oli oikein maistuva. Erityisesti gratiini oli erinomaista. Toisella kerralla otin nuudeleita kasvisten kera ja vihreää currykastiketta. Annoksen maut eivät yltäneet edelliskerran annoksen täyteläisempiin makuihin, vaikka kokonaisuus olikin ihan mukiinmenevä. Tuntuu, että ravintola täyttää lautaset mitä erilaisemmilla mauilla, vaikka totuus voisi löytyä simppelimmillä resepteillä. Zucchini on saavuttanut kulttisuosion helsinkiläisten kasvisruokailijoiden keskuudessa. En aivan sitä käsitä, mutta ehkä minun ei tarvitsekaan. Ruoka oli kohtuuhyvää, mutta maut puuroutuivat.
Palvelu oli ripeän reipasta täydessä ravintolassa. Asiakaspaikkoja on niukalti, mutta nopea vaihtuvuus ja rento tunnelma auttavat. Annoksen hintaan ei harmikseni kuulu kahvi. No, takaisin toimistolle automaattikahvin äärelle.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Zucchini
Fabianinkatu 4
00130 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti