tiistai 28. helmikuuta 2017

AKA Oriental GastroBar

Institutionaaliselta vaikutukseltaan ei ihan samaa luokkaa kuin Stockan kello, mutta nyt liikutaan lähellä. Fyysisestikin. Nimittäin Stockan Espan puoleinen pääty on sekin jonkinlainen maamerkki ja ylipäätään keskeinen mesta sijainniltaan. AKA Oriental GastroBarin tiloissa on ennen sen syntymistä mm. kaadettu samppanjaa ja väännetty smörrebrödejä. Viime syksystä lähtien on kuitenkin ollut itämaisvaikutteisten ruokien vuoro.


AKA:ssa ei vaivata asiakasta liian pitkällä ruokalistalla. Lista jakautuu kolmeen osaan: ”itämaisiin tapaksiin”, isompiin annoksiin ja jälkiruokiin. Otin alkupalaksi kaverin kanssa jaettavaksi dumplingsit (4 kpl, 7 €) sekä vain itselleni Bum Shaka Akan (4 €) eli höyrytetyn sämpylän possunkyljellä, hoisin-kastikkeella, srirachalla, kurkulla ja korianterilla. Kumpikaan ei sen suuremmin säväyttänyt, mutta Bum Shaka Aka oli ihan maistuva pikkuannos. Dumplingsit olivat hieman mitäänsanomattomia ja tuntuivat kalliilta, mutta niiden seurassa tullut kastike oli oivallista ja sitä pystyi käyttämään myös pääruokaa komppaamaan. Pääruoaksi jaoin seuralaiseni kanssa Donburi-riisikulhon kanalla (16 €). Annos oli värikäs ja täynnä makuja, mutta kokonaisuus vähän hajosi omaan yltäkylläisyyteensä.



Oriental GastroBarin tilat ovat käytännössä hankalat kaikessa kapeudessaan. Seinät ovat värikkäitä ja hyllyt täynnä erilaista sälää, mikä luo omaperäistä tunnelmaa. Palvelu oli ystävällistä ja auttavaista, kun yritimme tulkita mm. annoskokoja ja niiden täyttävyysasteita. AKA:n ruokaidea on mielenkiintoinen, mutta toteutus ei täysin vastannut odotuksia. Myöskin hinta-laatusuhde vähän kyykähti. Kuitenkin hauskana illanviettopaikkana ja näin keskeisellä sijainnilla AKA Oriental GastroBaria on syytä kokeilla ainakin kertaalleen!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




AKA Oriental GastroBar
Pohjoisesplanadi 41
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti