maanantai 25. heinäkuuta 2022

Texas Cantina

Texas Cantina on rehellinen texmex-paikka – siis ravintola, joka yhdistää texasilaisen ja meksikolaisen ruoan. Se ei näin ollen ole aitomeksikolainen ravintola, jollaisia Helsinkiin syntyi viime vuosikymmenellä paljon. En muista törmänneeni aiemmin Texas Cantinaan kävellessäni vanhassakaupungissa, vaikka ravintolan taru on alkanut jo viime vuosituhannen puolella, joten ikää on kohta kunnioitettava neljännesvuosisata. Se on paljon, erityisesti huomioiden Tallinnan kovasti kehittynyt ja kehittyvä ravintolaskene. 


Jaoin ystäväni kanssa alkupalaksi nachot juustokastikkeen kera (8 €). Nachot olivat mallia aito. Juustokastikekin maistui, joten lopputulos oli toimiva. Alkumaljaksi valitsin Mezcal Mulen (8 €), joka paljastui erittäin mojovaksi pelinavaukseksi. 


Pääruoaksi otin tequilamarinoituja naudanlihafajitaksia (20 €). Muhkea annos vaati oman lisäpöytänsä, jotta jokainen kippo mahtui esille. Tortillalättyjen lisäksi annokseen kuului naudanlihasuikaleita ja vihanneksia pannulla, paputahnaa, pico de galloa, guacamolea sekä freesimpi salaatti. Yltäkylläisestä kattauksesta huolimatta jouduin turvautumaan muutamaan lisälättyyn (3 €), jotta sain nautittua kaikki täytteet asianmukaisesti loppuun. Tarjoilija yritti alussa saada kuuman pannun sisällön liekehtimään tequilan voimasta, mutta epäonnistui surkeasti yrityksessään. Kämmistä huolimatta annos oli varsin pätevä. Ei mitenkään erityinen, mutta maistuva. Fajitaksia komppasi lasillinen talon punaviiniä (12 cl, 6 €), jonka syvemmän olemuksen ruotiminen jäi muiden kiireiden jalkoihin. 


Sisäänkäynti ja ravintolan miljöö ovat ehtaa texmexiä: hyvässä ja pahassa. Ravintola osasi hommansa varmasti ja rutiinilla, mutta ei jättänyt syviä muistijälkiä tai painetta käydä piakkoin siellä uudestaan. Rentoon illanviettoon Texas Cantina joka tapauksessa sopii kuin kuono sarveen. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Texas Cantina

Pikk 45, Tallinna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti