torstai 21. heinäkuuta 2022

Jahu Resto

Telliskivessä sijaitseva Jahu Resto on Viron ensimmäinen biodynaaminen ravintola. Se tosin ei ollut käyntimme syynä, sillä en tarkkaan ottaen edes tiedä, mitä biodynaaminen ravintola tarkoittaa. Jahu Resto tuli joka tapauksessa nopeasti vastaan, kun selailin Tallinnan parhaimpia ravintoloita. 



Avasin pelin Negroni Sbagliatolla (10 €). Vermutista, Camparista ja proseccosta tehty juoma oli äärimmäisen herkullinen. Kesän paras drinkki! Alkuun tuodut focacciat oliiviöljyn ja balsamicon kera hävisivät lautaselta nopeasti. Otimme jonkinlaiseksi yhteiseksi alkupalaksi ranskalaiset perunat (5 €) omatekoisella tomaattisoosilla. Huomattavasti parempiakin on tullut vastaan. 

Ravintolan pizzoja ja pastoja on kehuttu, mutta halusin ottaa jotain aivan muuta. Päädyin mustekala-annokseen (22 €), jossa oli paistetun mustekalan lisäksi uusia perunoita, pinaattia sekä fermentoitua kyssäkaalia yrttiöljyssä. Kaunis annos ei ollut voimakkaiden makujen ilotulitusta, vaan enemmänkin sellainen herkästi soiva viritys. Silti oikein maistuva annos, vaikka hieman kateellisena kuuntelin ystäväni pizzakehuja. Mustekalan matkaa avittamaan otin ”oranssia” viiniä saapasmaasta (15 cl; 7,50 €). Kiehtova kokeilu, mutta ei sen enempää. 



Olimme liikkeellä lounasaikaan, mutta ainakaan meille ei esitelty mitään erillisiä lounasannoksia tai -tarjouksia, vaan ihan normilistalla painettiin menemään. Ravintola on miljööltään tyylikäs. Oman hauskan kuriositeetin tuo se, että viereisessä tilassa myydään kylpyhuonekalusteita. 

Ruoka 3/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 3/5

Jahu Resto

Kopli 3, Tallinna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti