tiistai 29. syyskuuta 2015

Solna

Bib Gourmand -merkintä ravintolalla tarkoittaa Michelin-oppaan mukaan erinomaista hinta-laatusuhdetta. Michelin-tähdet herättävät ravintolamaailmassa ihastusta, vihastusta ja jopa pelkoa, mutta mielestäni nimenomaan Bib Gourmand -merkinnällä varustetut paikat ovat hyviä itseni kaltaiselle kuluttajalle. Ne ovat laadukkaita, mutta eivät sorru piperrykseen. Ne eivät ole edullisia, mutta toisaalta niissä käymiseen ei tarvitse odotella isovanhempien ennakkoperintöä.

Michelin-tähdet ovat Suomen ravintolataivaalla harvassa (ja harvenemaan päin!), eikä Bib Gourmand -merkintöjäkään liialti ole viljelty. Solna on tämän kunniamaininnan kuitenkin saanut ja vaikka merkintä on siltä pois sittemmin otettukin, voin ravintolassa neljä kertaa käyneenä todeta sen menneen aikoinaan ehdottomasti oikeaan osoitteeseen. Näillä puheilla merkinnän voikin saman tien palauttaa – herra Michelin, heti olkaa hyvä.

Tällä kertaa olin Solnassa bisneslounaalla. Itsestään selvä voittajanvalinta oli kolmen ruokalajin menu (36,50 €), kuinkas muuten. Otin alkuun kantarellikeiton, pääruoaksi marmorihärkää ja tryffeliperunaa sekä jälkkäriksi jäätelöä (saimme muuten pyynnöstä normaalin yhden maun sijasta kaksi pienempää annosta molempia makuja: valkosuklaata ja mustikkaa). Kaikki ruoat ja niiden makuelementit toimivat tyypilliseen Solna-tyyliin eli varmasti ja äärimmäisen herkullisesti.

Tarjoilu on aina ollut mitä ystävällisintä – niin tälläkin kertaa. Ravintolan miljöö on sinänsä miellyttävä, mutta ehdottoman vanhanaikainen. Se tosin lienee tarkoituskin, onhan ravintolalla takanaan hieno historia ja edessään ensi vuonna viisikymppiset! Solna on varma valinta tyylikkääksi oman rahan paikaksi ja miksei myös esimerkiksi ulkomaalaisvieraiden kestittämiseen.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ravintola Solna
Solnantie 26
00330 Helsinki
http://www.solna.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti