perjantai 2. joulukuuta 2016

Kitchen & Table (Clarion, Jätkäsaari)

Norjalaisen hotellialan rokkikukkomiljönääri Arthur Buchardtin laskeutuminen Suomeen tapahtui verkkaisella aikataululla, mutta sitäkin näyttävämmin. Sitä todistaa 16-kerroksinen tyylikäs Clarion-hotelli Jätkäsaaren merellisissä maisemissa. Hotellin maantasossa operoi ruotsalaisen Marcus Samuelssonin houstaama Kitchen & Table -ravintola. Kävimme paikan päällä testaamassa Norjassa ja Ruotsissa menestyneen ravintolakonseptin suomalaisen serkun perjantaisena iltana.

Nettisivuilla todetaan, että Kitchen & Tablen illallismenu on saanut vaikutteita Manhattanin makumaailmasta, jota täydennetään paikallisilla raaka-aineilla. Kuulostaa toki hyvältä. Jaoimme alkuun The Deli -nimisen alkupalan (15 €). Se piti sisällään kolmea eri leikkelettä (mm. kylmäsavuporoa), briejuustoa, kirsikkahilloketta, kotitekoista näkkäriä, suolakurkkua ja hillosipuleita. Lihat olivat laadukkaita ja näkkäri maistuvaa. Ihan onnistunut alku.


Pääruoaksi otimme molemmat pihviannokset (Butcher’s & Gardner’s, 27 €). Eteemme tuotiin isot annokset siivutettua naudan kuvetta, jonka päälle oli epäortodoksisesti ripoteltu jonkinlaista tomaatti-jalapeñosalsaa ja rapsakkaa sipulia. Liha oli tässäkin tapauksessa erinomaista ja vaikka annoksen makumaailma oli rohkea, oli se myös toimiva. Pihvin kylkeen sai valita joko maustetut ranskalaiset tai salaatin. Ehkä jo arvaattekin kumpaan päädyin. Kyllä. Maustetut ranut erottuivat positiivisesti tavanomaisista ja niitä komppasivat kaiken lisäksi kivasti kotitekoinen ketsuppi.


Kitchen & Tablen miljöö on skandinaavisen raikas. Laajaa tilaa on lohkottu erilaisilla ratkaisuilla. Ulkona ikkunoiden takana oli merimaisema, mutta sen täysipainoista nauttimista estivät pimeä ulkoilma sekä erityisesti ikkunoiden eteen ”parkkeerattu” laiva. Tarjoilu oli hellyttävän hutiloivaa. Tarjoilijamme oli pihalla kuin lumiukko, mutta sai ison osan anteeksi pelkällä nauravaisuudellaan ja sympaattisuudellaan. Ainakin minulta. Ehkä kuitenkin jossain vaiheessa tulevaisuudessa on skarpattava.

Kitchen & Table on kiehtova uutuus, joka tarjoaa maistuvaa ja laadukasta ruokaa New York baby! -särmällä. Jää silti nähtäväksi, että onko se riittävä syy lähteä varta vasten Jätkäsaareen makumatkalle.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kitchen & Table
Tyynenmerenkatu 2
00220 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti