tiistai 23. kesäkuuta 2020

Wanha Pehtoori (Haltialan tila)

Wanha Pehtoori on ympärivuotinen kahvilaravintola, joka sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa Haltialan maatilalla Helsingin ja Vantaan rajalla. Haltialan tila onkin kätevä paikka kaupunkilaisille käydä ihmettelemässä maatilan eläimiä, kuten lampaita, kanoja, lehmiä ja hevosia, jos ei jaksa Ypäjälle tai Hausjärvelle saakka matkustaa. Eläinten lisäksi tilan keskellä seisoo traktoreita ja muita työkoneita. Ihmeellisten eläinten ja työkoneiden lisäksi lapsille löytyy leikkipaikka (vinkki: ota öljy mukaan, keinu vinkuu ärsyttävästi). Kokonaisuuden kruunaa kesäisellä ruohopihalla seisova Wanha Pehtoori, joka terassillaan tarjoaa nälkäisille mm. grillituotteita, kuten burgereita sekä itsetehtyjä munkkeja. Kyytipojaksi solahtaa helposti lasillinen viiniä.



Valitsin tiiviiltä listalta brisketin (18 €) eli yön yli haudutettua naudanrintaa omatekoisen leivän välissä. Kylkeen sai lohkoperunat normina tai bataatteina sekä omavalintaisen dipin. Brisket on tosiaan naudanrintaa ja sen valmistamista pidetään jonkinasteisena barbequen kuninkuuslajina. Tässä kisassa Wanha Pehtoori tuulettaa kultamitaliaan korkeimmalla pallilla. En tosin ole alan vanhempi erityisasiantuntija, vaikka väitänkin tunnistavani laadukkaan, hyvin valmistetun ja erinomaisen lopputuloksen. Hurmaavaa briskettiä komppasivat oivallisesti annoksen raikkaammat elementit sekä suunmukainen leipä itsessään – unohtamatta majoneesia, joka sitoi annoksen maut yhteen. Lohkopotut ja aiolidippi täydensivät muhkean maukasta grilliannosta. Kenties jonkun sisäinen ekonomisti saattaa kohottaa harmaita kulmakarvojaan 18 euron hinnan edessä, mutta fakta on, että vaikka Wanha Pehtoori pyytää paljon, jää asiakkaalla saamapuolelle vielä enemmän. Annoskokokin on vähintään säädyllinen.



Jos isältä kysytään, Haltialan maatilareissun ehdoton kohokohta oli kyllä Wanhan Pehtoorin brisket. Jos kysytään 1,5-vuotiaalta tyttäreltä, kohokohtina toimivat lampaat ja päämäärätön juoksentelu pihapiirissä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Wanha Pehtoori
Laamannintie 17
00690 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti