maanantai 10. elokuuta 2020

Kerho

Kävin lounaalla Tuusulan Hyrylässä sijaitsevassa komeassa vuonna 1907 rakennetussa tiilirakennuksessa, joka on toiminut aiemmin mm. Hyrylän varuskunnan upseerikerhona sekä venäläisten upseerien asuntona. Tarjolla oli kotiruokalounas (11,20 €), burgeri (13,70 €) tai pizza (13,70 €). Otin buffetista kotiruokalounaan, joka paljastuikin päivän parhaimmaksi valinnaksi. Se koostui muhkeasta salaattipöydästä, kirsikkatomaatti-tuorejuustokeitosta, paahdetusta kananrinnasta chorizo-punaviinikastikkeessa, ohratosta sekä chimichurri-vihanneksista. Herkullisen kuuloinen pläjäys!




Kirsikkatomaatti-tuorejuustokeitto oli – anteeksi kulunut sanonta – samettisen herkullista. Keitto ja sen kera ottamani pH7 Bakeryn rapea leipä muodostivat hekumallisen avauksen lounaalle. Salaattipöytä ei kalvennut alkukeitolle tippaakaan. Sen verran laadukas ja monipuolinen se oli. Lohikimpaleen ympärille kokosin feta-kesäkurpitsasalaatista, punajuuresta, marinoiduista porkkanoista ja perunoista, seesaminsiemenillä maustetuista parsakaaleista sekä kinkku-kapris-pastasalaatista lähestulkoon täydellisyyttä hipovan kokonaisuuden. Mainitsemisen arvoisiksi nostan kenties yllättäen marinoidut ja kurpitsansiemenillä maustetut perunat sekä parsakaalit seesaminsiemenillä. On vain luonnollista, että tuollaisen suorituksen jälkeen pääruoan kohtaloksi on jäädä salaattipöydän jalkoihin. Älkää toki käsittäkö väärin: ei paahdetussa kananrinnassa mitään vikaa ollut. Hyvää sekin oli, mutta lounaan momentum oli siinä kohtaa jo takana. 




Elokuun ajan lounastajien etuoikeuksiin kuuluu myös pH7 artesaanijäätelö jälkiruokana. Jäätelön kauhotaan itse kylmäaltaasta kippoon. Makuja oli kolmea sorttia, mutta täsmällisempi sisältö jäi hieman pimentoon. Yksi mauista oli ainakin vadelma. Jäätelö oli – kuinkas muuten – hyvää, mutta ei toisaalta jäänyt sen kummemmin makunystyröille viipyilemään. Kenties se johtui mauista, joihin en valintojen edessä olisi päätynyt.




Vanha tiilirakennus on ulkoapäin jykevän jylhä, maskuliininen. Siihen nähden sisätilat ovat viihtyisät ja tunnelmalliset. Palvelu sujui ystävällisesti, eivätkä tyhjät lautaset koristaneet pöytää kauaa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Kerho
Tykkitie 1
04300 Tuusula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti