lauantai 2. lokakuuta 2021

Wanda’s Kitchen & Lounge

Jännää, että Suomen neljänneksi suurimmassa kaupungissa yksi ja sama ravintola on voittanut neljä kertaa peräkkäin vuoden ravintola -palkinnon, mutta siitä huolimatta se ei varmastikaan ole suuren yleisön tietoisuudessa. Tila ei minulle aivan vieras entuudestaan ollut, sillä aikaisemmin paikalla sijaitsi nuoruuteni vakiopaikka Chico’s, jossa tuli kulutettua aikaa melkoisesti. 

Olin liikkeellä Wandasissa lounasaikaan, jolloin tarjolla on monipuolinen buffetkattaus (10,90 €). Päivän ruokalista ei valitettavasti kuitenkaan herättänyt suuria intohimoja, mutta minkäs teet. Tarjolla oli pekonista makaronilaatikkoa, savuporokiusausta, paistettua seitiä valkoviinikastikkeessa, höyrytettyä parsakaalia, riisiä ja kookos-kanakeittoa. Jälkiruoaksi jäätelöbuffet, tietysti.




Salaattipöytä yllätti monipuolisuudellaan ja ruokaisuudellaan. Pöydästä löytyi mm. itämaistyylistä katkarapu-nuudelisalaattia, klassista kinkku-pastasalaattia sekä kanapohjaista salaattia. Marinoituja oliivejakin löytyi. Yritin maistella vähän kaikkea, mikä näkyy lautasella. Pääruoan kohdalla kävi hassu juttu, kun ei oikein tehnyt mieli ottaa mitään. Lounaan loppupuolella makaronilaatikko ja savuporokiusaus olivat jo menettäneet terävyyttään, joten päädyin kokeilemaan maailman mauttominta kalaa eli seitiä valkoviinikastikkeessa. No, eipä se kastikekaan mikään suuri makuelämys ollut. Eikä riisi. Katse ja keskittyminen alkoivatkin pikkuhiljaa siirtyä jäätelöbuffetin puolelle… Siellä kävikin flaksi. Sain eteeni korkkaamattoman purkin valkosuklaajäätelöä, jota koristelin kinuskikastikkeella ja tarpeettomilla strösseleillä. 



Wanda’s on varsin hauskasti sisustettu koko perheen ravintola tarjoten jokaiselle jotakin. Graffitiseinä ja varsinkin Vantaan kaupunginosien mukaan nimetyt pöydät hymyilyttävät. Päädyin istumaan Kaivokselaan, jossa olen pikkupoikana asunut. 


Wanda’s ei herättänyt suuria tunteita suuntaan tahi toiseen. Se on hyvä ravintola, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava ainakin yhden lounaskäynnin perusteella, että neljän ykkössijan putki kertoo enemmän kaupungin ravintolatarjonnasta kuin Wandasin erinomaisuudesta. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

Wanda's Kitchen & Lounge

Liesikuja 5, 01600 Vantaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti