Myönnetään se nyt tähän ihan alkuun. Meidän piti Lahden vierailulla käydä Taivaanrannassa blinibuffetissa, mutta valitettavasti pöytää lennosta sieltä ei meille lohjennut. Hätä ei kuitenkaan ollut kummoinen, sillä vain muutamalla reippaalla kävelyaskeleella olimmekin anopin vihjaamassa Gastropub Myllyssä.
Blinibuffetin vielä kaihertaessa mieltä otimme alkuun molemmille varsin hyvänkokoiset blinit (17,50 €); meikäläiselle savulohitäytteellä, ystävälleni mädillä. Blinit olivat herkullisia ja täytteet perinteisen toimivia. Päätäytteitä täydensivät asiaankuuluvasti smetana, punasipuli ja suolakurkku.
Pääruoaksi otimme molemmat simpukat (18 €), joita tulee perin harvoin syötyä. Vaikka simpukat vaativat hieman käsityötä, jonka roolin ruokapöydässä pyrin minimoimaan, oli hauska askarrella niiden parissa. Annos itsessään ei ylittänyt odotuksiani, sillä ranskalaiset olivat tavanomaisia, eivätkä annoksen maut mielestäni pelanneet kovin hyvin yhteen.
Schloss Koblenzin kuiva riesling (28 € pullo) ryyditti kivasti iltaamme, mutta ei aiheuttanut suurempia nautinnon väristyksiä tai jättänyt pysyviä muistijälkiä. Jälkiruoan korvasimme illan teeman mukaisesti italialaisella anislikööri Sambucalla (5 €), minkä jälkeen olimmekin valmiita ottamaan koronan sulkeman Lahden yön haltuun.
Gastropub Mylly oli iltamme kakkosvaihtoehto, mutta hankalista lähtökohdista huolimatta se ajoi asiansa. Ruoka oli hyvää ja juomat toimivat. Palvelu oli ystävällistä, mutta vähän hapuilevaa. Sain aluksi väärän pääruoan, mutta viiden minuutin odottelun jälkeen edessäni olivat tilaamani simpukat. Ravintolan interiööri on karuhko, eikä miellyttänyt omaa silmääni.
Ruoka 3/5
Kokemus 3/5
Hinta-laatu 4/5
Vuorikatu 35, 15110 Lahti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti