perjantai 3. helmikuuta 2023

Fu Man Lou

Fu Man Lou oli Klaukkalan lounasravintoloiden kaikkien aikojen ensimmäinen kohteeni. Julkaisin kirjoituksen melko tasan vuosi sitten. Silloin suoritus oli tasapaksua kolmosen tasoa. Onko Fu Man Lou parantanut juoksuaan vuodessa? Miten kesällä tehty miljöön modernisointi on toiminut? Onko inflaatio nostanut hintoja? Näihin kysymyksiin saat vastauksen lukemalla päivittämäni arvostelun Fu Man Lousta. 

Olen käynyt ahkerasti Fu Man Loussa koko Klaukkalassa eloni ajan. Siitä on tullut ehdottomasti yksi suosikkipaikoistani, ehkä se kaikista suosikein. Minulle mainion sijainnin lisäksi ravintolan valikoima on todella monipuolinen ja ruoka hyvää. 



Lounaalla (13,50 €) on tarjolla jos jonkinlaista sortimenttia, jokaiselle jotakin. Salaattipöydästä voipi aloitella, jos siltä tuntuu. Ei ole vielä kertaakaan tuntunut. Sen sijaan ensimmäisen lautaseni täytän aina susheilla. Niitä on lukuisa määrä erilaisia – toiset onnistuneempia, toiset vähemmän. Paras valinta on ehdottomasti liekitetty lohinigiri. Sushit ovat kohtuullisia, mutta selvän etäisyyden päässä genren parhaimmista lounassusheista. 


Varsinaisen lämpimän ruoan puolella Fu Man Loun taso on kova. Kuten kerran kuulin erään asiakkaan sanovan: ”nää lihat täällä on tosi hyvii”. Ei käy kiistäminen. Ne ovat. Valittavana on nautaa, kanaa, possua – uppopaistettuna tai ilman. Kana ja naudanliha ovat suosikkejani. Erityisesti kuvassa näkyvä oranssiin taittava kana Kantonilaiseen tapaan on tajuttoman hyvää. Toisaalta aina varma valinta on naudanliha pippurikastikkeessa. Lihoja komppaavat oivallisesti yhtäältä nuudeli ja vihannekset, toisaalta dumplingsit, kevätkääryleet, mozzarellatikut ja muut höysteet. 


Fu Man Lou ei päästä lounastajaa helpolla, sillä jälkipalaakin löytyy niin teollisuuskakkujen kuin jäätelön muodossa. Kumpaakaan ei voi kokemuksen syvällä rintaäänellä suositella. Blogini nimissä olen kuitenkin ne jälleen testannut. Teollisuuskakun reseptiikka ei ole muuttunut vuodessa. Jäätelö on valjua ja vaikeasti lautaselle otettavaa.


Fu Man Lou tosiaan koki tervetulleen faceliftin kesällä 2022. Uusi ilme on freesimpi ja modernimpi. Vallitsevan inflaation ja remontin myötä lounashintaa on korotettu kaksi euroa. Se on ihan ok, sillä lounas on monipuolinen ja riittävän laadukas. Palvelu panostaa edelleen tehokkuuteen ystävällisyyden sijaan. Sekin on ok. 

Fu Man Loulle antamani tähdet nousivat edelliskerrasta. Ravintolakäyntiä odottaa vesi kielellä ja sieltä poistuu tyytyväisenä vatsa täynnä.

Ruoka 4/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 4/5

Fu Man Lou

Lepsämäntie 1, 01800 Klaukkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti