torstai 11. heinäkuuta 2024

Guido's (Tapiola)

Olin matkalla ihmettelemään mestari Kari Voutilaisen näyttelyä kellomuseo Kruunuun Espoon Tapiolaan. Kun kerran olin mestoilla lounasaikaan, oli luontevaa yhdistää Espoon visiittiin myös lounas. Suuntasin huomioni Kauppakeskus Ainoaan ja sen ravintolamaailmaan. Siellä on tarjolla geneeristen ravintoloiden lisäksi varsin mielenkiintoisia kohteita, kuten Bistro o Mat tai Deliberi, mutta päädyin pizzojen ja pastojen perässä Guido’siin. 


Tapojeni mukaisesti vakoilin etukäteen ravintolan nettisivuja. Valintani oli, ah aina niin herkullinen pasta carbonara (14,50 €). Hämmennyin tiskillä ihmetellessäni lounaslistaa: pasta carbonara, ei ole. Nettisivut olivat päivittämättä. Ei hyvä. Onneksi hätä ei kohdallani ole kummoinen, kun lähes tulkoon kaikki ruoka kelpaa. Korvasin lihaisan pastan lounaslistan katkarapu- ja pinaattipastalla (14,70 €). 


Alkusalaattipöytä oli mukiinmenevä. Pastasalaattia, marinoituja vihanneksia, vesimelonia, pizzataikinasta tehtyjä ”leipiä” ja sen semmoista. Katkaravuista, pinaatista, kirsikkatomaateista ja parmesaanista koostetun pasta-annoksen söi mielellään, mutta syvempiä muistijälkiä se ei jälkeensä jättänyt. Kun naapuripöytään kannettiin hetken perästä pizzaa, jäin miettimään, teinkö virheen. En vielä tänäkään päivänä osaa sanoa.


Lounaaseen kuuluvaa kahvia särpiessäni katselin ympärilleni ja tutkiskelin miljöötä ja kanssakulkijoita. Minulla oli kirja, muilla puhelin, mutta ei mennä siihen. Ravintola on pieni, mutta suhteellisen viihtyisän oloinen. Lattia on tyylikäs ja salaattipöydän päällä olevalla pyörällä vaikuttaa pääsevän kovaa. Sen sijaan palvelu oli vierailun heikoin lenkki. Kuten jo mainitsin, nettisivut olivat päivittämättä. Se on minulle anteeksiantamatonta. Lisäksi palvelu tiskillä oli laiskanpulskeaa. Paras esimerkki tästä oli, kun eräs asiakas meni tiskille, odotteli hetken, painoi summeria, odotteli hetken ja päätti ottaa ritolat, kun palvelua ei kuulunut. Olisin pikkumaisuuttani tehnyt ihan saman. Eikä Guido’s ole Rax, jossa yksi ihminen tekee kaiken. Näin nimittäin ainakin kaksi henkilöstön edustajaa työssään. 

Ruoka 3/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Guido's

Länsituuli 5, 02100 Espoo (Kauppakeskus Ainoa, Food Garden, 3. kerros)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti