maanantai 28. kesäkuuta 2021

Everest View

Olen nuohonnut lähialueiden (Käpylä, Metsälä, Pakila, Maunula, Oulunkylä) lounasravintoloita aika tiheällä kammalla viimeisen parin vuoden aikana. Tällä kertaa vuorossa oli Veräjämäen edustaja karkeloissa, nepalilainen Everest View. Olin pyrkinyt lounaalle ravintolaan jo kerran aiemmin, mutta silloin parkkipaikalla huomasin lompakkoni jääneen kotiin. Harmitti, enkä jaksanut sitä enää sillä kertaa hakea. 

Ravintolan nettisivuilla on ruokalista, mutta lounaslista on jäänyt junnaamaan maanantaihin. Eikä sekään taida ihan paikkaansa pitää. Valinnat täytyy tehdä siis suosiolla ravintolan tiskillä. Tämän vuoksi en enää tarkalleen muista, mitkä annokset valitsin, mutta yhtä kaikki päädyin lounas mixiin (10,20 €), jolloin voi valita kaksi pääruokaa lautaselleen. Naan-leipä kuuluu luonnollisesti lounaaseen. 



Olen kirjoittanut blogissani yli 400 ravintola-arvostelua, mutta Everest View on vasta kolmas nepalilainen ravintola, josta kirjoitan (kaksi aiempaa ovat Gurans ja Nilgiri). En siis ole kyseisen keittiön suurimpiä ystäviä. Tuntuu, että nepalilaisten ravintoloiden annokset ovat makumaailmaltaan hyvin samankaltaisia, enkä ole niistä juurikaan onnistunut eroavaisuuksia löytämään. Tässä katsannossa Everest Viewn lounas tuntui olevan rutiiniveto; ihan mukiinmenevä, mutta ei jättänyt muistijälkiä. 



Ravintola on sisätiloiltaan kaikkea muuta kuin harmoninen. Se on myös aikaa nähnyt. Kuumana kesäpäivänä ravintolassa oli lisäkseni yksi pariskunta. Suurehko terassi vaikutti houkuttelevalta, vaikka sisälle jäinkin. Palvelu oli persoonattoman vähäeleistä. Lähitienoolla, lyhyen auto- tai pyörämatkan päässä on lukuisia hyviä lounaspaikkoja, joiden kanssa Everest View kilpailee asiakkaista. Omasta näkökulmastani sillä ei ole kilpailuvaltteja puolellaan, minkä vuoksi käyntini Everest Viewssä jäivät yhteen (+se parkkipaikalla pois kääntyminen). 

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

Everest View

Kirkkoherrantie 8, 00650 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Minusta on mukavaa, että näitä kokemuksia jaetaan. Meillä olisi etsinnässä myös jokin uusi ravintola. Tarkoituksena olisi myös järjestää pienimuotoiset juhlat, ja olisi ihanaa jos se onnistuisi kotoisessa ravintolassa. Ikävää, ettei teillä ollut harmoninen kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on hyvä itse käydä testaamassa ravintola. Testikäynnin tekeminen paikkaan, jossa mahdollisesti harkitsee juhlien pitämistä, kuulostaa myös järkevältä :)

      Poista