sunnuntai 8. elokuuta 2021

Ravintola Tila

Toinen peräkkäinen kotimaan matkailun kesä on loppusuoralla. Luin juhannuksen tienoilla Hesarista jutun pääkaupunkiseudun liepeillä sijaitsevista mielenkiintoisista kulinaarisista kohteista, joista merkitsin muistiin kaksi. Toinen niistä oli Sipoonkorven kansallispuistossa sijaitseva Ravintola Tila. Kesän kuluessa huomasin, että tunnettu gastronomi oli päivittänyt sosiaaliseen mediaan käyntinsä siellä, minkä lisäksi lähisukulaiseni tekivät myös päiväretken Tilaan. Olihan sinne itsekin päästävä, vielä kun kesää on jäljellä!

Ravintolaa isännöi pariskunta, joka on asunut pihapiirissä yli 30 vuoden ajan. Kolmisen vuotta sitten vanhan navetan tilalle rakennettiin uudisrakennus, josta syntyi Tila: avaran tyylikäs kaksikerroksinen ravintola isolla terassilla.




Valitsin lounaalla Palak paneer -annoksen ravintolan oman juustomeijerin leipäjuustolla sekä pinaattimuhennosta intialaisittain basmatiriisin kera (12 €) vaimoni ottaessa smetanahärän perunamuusilla, suolakurkuilla ja puolukkasurvoksella (13 €). Parivuotiaalle valitsimme puolikkaan annoksen paistettuja muikkuja kermaviilikastikkeella, perunamuusilla ja mummonkurkuilla. Saimme siis kutakuinkin täydellisen kuvan päivän lounastarjonnasta. 



Oma annokseni oli tasapainoisen miellyttävä. Makumaailma oli lempeän maistuva. Halusin nimenomaan kokeilla tilan oman juustomeijerin, Hindsbyn Juustomeijerin, juustoa. Lisäksi vaihtelun vuoksi oli kiva tilata kasvisannos. Vaimoni kehui härkäannostaan. Pääsin maistamaan muikkuannosta, enkä löytänyt siitä moitteen sijaa. Otimme aterian päätteeksi päivän jälkiruoan eli sitruunamarenkipiirasta (3,5 €) lounaan hintaan kuuluvan kahvin kylkeen. 


Palvelusta jäi kaksijakoinen fiilis. Yhtäältä meitä toruttiin, kun emme olleet tajunneet säästää pöytään tuodun alkupalasalaatin kanssa tuhraamiamme aterimia, mutta toisaalta tyttäremme reipasta jäätelönsyöntiä kehuttiin. Jäi vaikutelma, että paikallisia, joita viereisessä pöydässä selvästi oli, arvostetaan enemmän kuin tavallisia turistin turakaisia, jotka käyvät ravintolassa vain kerran. 

Ostin kotiinviemisiksi pari ankanmunaa (0,8 €/kpl) sekä kahta juustoa: lampaanmaito- ja pitkään kypsytettyä kittipintaista juustoa, mutta kirjoitushetkellä en ole vielä tuliaisia ehtinyt maistamaan.

Tilan vetonaulana mainion ruoan lisäksi toimivat kotieläimet: kanat, kukot, ankat, lampaat ja koirat. Ne kiinnostivat perheen pienimpiä enemmän kuin keskustelu ruokalajien finesseistä ja hyvä niin. Ravintolan terassilta oli kiva katsella niityllä viihtyvien lampaiden edesottamuksia. 

Ravintola Tila on oivallinen lähimatkakohde, jossa on jokaiselle jotakin! Kesä on ehdottomasti sesonkiaikaa, vaikka ravintola onkin auki ympärivuoden.

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 3/5

Ravintola Tila

Knutersintie 262, 04130 Sipoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti