keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Kulma

Idyllisellä Torpparinmäen pientaloalueella sijaitsee yksi ravintola. Kulma onkin todellinen kortteliravintola. Ravintola on pitkään ollut listallani, ja vihdoin pääsin sinne kokeilemaan lounasta. Tarjolla olisi ollut mm. paneroitua possunleikettä, jättilihapullia perunamuusilla sekä kylmäsavulohipastaa, mutta päädyin Kulman burgeriin (17 €). Sisäinen ekonomistini toki varoitti, että hampurilaisen hinta on lounaalla sama kuin illallakin, jolloin jo yleisen elämänkokemuksen perusteella annoksen valinta tulisi jättää ilta-aikaan. Siitä huolimatta halusin testata Kulman suosituimman annoksen. 




Tiskiltä sain mukaani valmiin salaattiannoksen. Mitäänsanomaton alkusalaatti koostui eri salaateista, porkkanaraasteesta ja kurkusta. Se selvästi jätti tilaa pääosan esittäjälle. Kulman burgeri koostuu kotimaisesta rotukarjan pihvistä, Jukolan Juuston cheddarista, savu-chilimajoneesista, tuorekurkusta, marinoidusta punasipulista sekä briossisämpylästä. Burgeri oli hyvä: laadukas ja riittävän simppeli. Mehevä pihvi, maistuva juusto sekä mojova majoneesi. Jopa tuorekurkku, jota alkuun epäilin, puolsi paikkaansa. Hampurilaista täydensivät maalaisranskalaiset. Ne olivat tavanomaisia, eivätkä herättäneet suuria intohimoja. Annos olisi kaivannut raikastavaa elementtiä, kuten klassista kaalisalaattia eli coleslawta. 





Palvelu sujui neutraalisti. Huomasin tarjoilijoiden jutustelusta, että vakioasiakkaita oli liikkeellä. Hyvä niin, sillä kortteliravintolat kaipaavat lähiseudun asiakkaita. Kulma on suhteellisen ankea ulkoapäin terassia myöten, mutta on sisältä huomattavasti freesimpi. Seinillä on myynnissä taidetta, jota voi hankkia hintalapun osoittamaan hintaan. Ravintolan paras paikka on luonnollisesti loosi, joka on taannoin tilassa sijainneen ruokakaupan maitokaappi. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 2/5

Kulma

Lainlukijantie 12, 00690 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti