sunnuntai 1. lokakuuta 2023

On the Rocks Kallio

Olin tiedostanut On the Rocks Kallion olemassaolon aiemminkin, mutta se ei ollut herättänyt minussa suurempia intohimon väristyksiä. Sitten juttelin alueen lounaspaikoista lähistöllä pitkään työskennelleen tuttavani kanssa, ja hän mainitsi musiikkibaarin lounaan olevan yksi hänen suosikeistaan. Nyt olen käynyt kahdesti Rocksin lounaalla.

Ensimmäisellä kerralla suoritus oli vielä varsin kädenlämpöinen. Buffetissa (12,50 €) tarjolla ollut broileri-kookoscurry maistui, mutta toisena pääruokana ollut pekoninen jauhelihapihvi ei toiminut, ei varsinkaan sen pahanmakuinen bbq-kastike. Toisella kerralla otin härkää sarvista ja panostin lisäeuron juustoburgeriin (13,50 €). Se oli voittava valinta. Jauhelihapihvistä, cheddarista, paahdetusta kirsikkatomaatista, marinoidusta punasipulista, suolakurkusta, salaatista sekä valkosipuli- ja chilimajoneesista koostunut burgeri oli erinomainen. Vaikka raaka-ainelistaus kuulostaa omaan korvaani turhan mahtipontiselta, oli kokonaisuus valloittava. Erityismaininnan ansaitsevat suolakurkut ja majoneesit. Ranskalaiset olivat keskitason suoritus. Kiva, että ketsuppi tarjoiltiin suoraan lautasella, eikä sen perään tarvinnut lähteä haahuilemaan tai huutelemaan. 


On the Rocks Kallio tarjoaa lounaalla myös kattavan ja mukavan moniulotteisen alkusalaattipöydän. Tarjolla on ollut peruna-, pasta- ja nuudelisalaattia, marinoituja sieniä ja papuja, pähkinöitä sekä luonnollisesti erilaisia vihanneksia. Valitettavasti jälkimmäisellä kerralla unohdin ottaa kuvan alkusalaattiannoksesta. Olinko sitten niin nälissäni… Joka tapauksessa Rocksin salaattipöytä on keskimääräistä lounasravintolaa parempi ja rockbaarien skenessä uskoakseni ylimmässä viidessä prosentissa. 


Sattumalta(?) molemmilla kerroilla on jälkiruokana ollut pannukakkua, hilloa ja kermavaahtoa. Enkä ole voinut ohikaan kävellä. Silti ajattelin, että yksi kuva riittää. Pannari on tietysti mitä oivallisinta jälkiruokaa kahvin kera. 



Pelkästään kahden lounaskäynnin perusteella uskaltaisin tehdä seuraavanlaisen päätelmän: On the Rocks Kallion alkusalaattipöytä on erinomainen, kuten myös burgeri. Sen sijaan buffetpääruoat ovat soittaneet alavireisesti. Jälkkärit ovat toimineet. Käynneistä on jäänyt yhtä kaikki hyvä fiilis. Nälkäkin lähti samalla.

Ruoka 4/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 3/5

On the Rocks Kallio

Porvoonkatu 1, 00510 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti