Luin M Tea -nimisestä vietnamilaisesta ravintolasta Hesarin jutusta lokakuun alussa. Olen aina ollut kovasti viehtynyt täytetyistä leivistä, siinä lomassa vietnamilaisista banh mi -patongeistakin. Kuplateehen puolestaan tutustuin ensi kerran, kun olin nuorempana kölvinä vaihto-opiskelemassa Kaakkois-Aasiassa. Näitä molempia herkkuja piskuinen M Tea tarjoaa.
M Tea on niitä ravintoloita, joilla ei ole nettisivuja. En pidä siitä, sillä tykkään kurkkia ruokalistaa etukäteen, fiilistellä ja pohdiskella valintojani. Nyt siihen ei ollut mahdollisuuksia, joten sisään vaan ilman ennakkotietoja.
Vaikka olin liikkeellä lounasaikaan, ei tarjolla ollut minkäänlaista lounasdiiliä. Tai ainakaan sellaista ei tiskillä näkynyt. Otin possupatongin ja bubble milk coffee cheese -kuplateen (yhteensä 17 €). Varsin simppeliä patonkia hallitsi vietnamilaiseen tyyliin yrttinen makumaailma possun jäädessä pahasti alakynteen. Ei maukkaimpia syömiäni patonkeja. Nautin kuplateeni jälkiruoaksi. Veikeä juoma maistui, mutta en erityisemmin onnistunut bongaamaan siitä juustoisia makuja.
Kanssakäyminen yhteisen kielen puuttuessa oli ontuvaa vanhemman rouvan kanssa. Patongin ja kuplateen valmistaminen kesti yli vartin, vaikka olin ravintolan ainoa asiakas. Tuotteet olivat eittämättä rakkaudella tehtyjä. Pienen ravintolan sisustus on hauska ja ”very Instagrammable”.
Ruoka 3/5
Kokemus 2/5
Hinta-laatu 2/5
Fredrikinkatu 30, 00120 Helsinki
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti