lauantai 6. joulukuuta 2025

Bistro Le Coin

Kuljen jonkin verran julkisilla Hakaniemen torin ohi. Katseeni on jo pitkään kiinnittynyt Bistro Le Coiniin. Sen suuret ikkunat, valoisa punainen nimikyltti sekä miellyttävän näköinen interiööri ovat kutsuneet minua luokseen kuin seireenit Odysseusta. Toisin kuin Odysseus, en kuitenkaan pystynyt vastustamaan läheisemmän tuttavuuden tekemistä.

Kävin Bistro Le Coinissa nauttimassa lounaan. Tarjolla on normilounas (13,70 €), johon kuuluu pöytään tuotu pääruoka ja salaattipöydän antimet, kolme ruokalajia (24,90 €) tai kolmen ruokalajin luksuslounas (49 €). Vaikka kolme ruokalajia kiinnosti, menin normisetillä. Valittavana oli friteerattua tofua, haudutettua kampelaa tai ylikypsää possun kassleria. Tavoilleni epätyypillisesti en osannut tehdä valintaa etukäteen, vaan painelin ravintolan sisälle tyhjänä tauluna. Hätä ei kuitenkaan ollut kummoinen, sillä jouduin odottelemaan pöytään saattamista hyvän tovin. Siinä odotellessa katselin ohi kiikuteltavia annoksia ja ihan pelkän ulkonäön perusteella päädyin kassleriin. 

Ylikypsä porsaan kassler sinappikermakastikkeella oli muhkean valloittava annos. Tuskin olen tällaista koskaan aiemmin ajatellut, mutta annos oli mielestäni hieman epäsuhtainen, koska possua oli liikaa, muusia ja vihanneksia turhan vähän. Maut olivat joka tapauksessa kohdillaan. 

Alkusalaattipöytä oli moniulotteinen ilmestys. Tarjolla oli mm. kananuudelisalaattia, perunasalaattia, tomaatti-sipulisalaattia, punajuurta, parsa- ja kukkakaalia sekä leipää levitteineen. Ei siitä saanut kasattua kovin harmonista kokonaisuutta. En edes yrittänyt. 



Bistro Le Coin on sisältäkin tyylikäs ravintola – ei pelkästään sporasta katsottuna. Pidin erityisesti mustavalkoisesta ruutulattiasta, valaistuksesta sekä puisesta taivutetusta seinämästä, jonka yhteyteen muodostuu loosseja. Palvelu oli oikein miellyttävää. 

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5 

Hinta-laatu 4/5

Bistro Le Coin

Siltasaarenkatu 10, 00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti