Ennen lautasannoksen pöytään saapumista ehti käydä alkusalaattipöydän kimppuun. Sieltä vihanneksia kahmiessani kuulin keittiöstä huudon, että risotto on loppu. Jäin pohtimaan, että ehtiköhän se oma tilaus perille asti. Kyllä se ehti. Alkusalaattipöytä oli täynnä tuhteja ja maustettuja makuja. Kesäinen raikkaus oli poissa, tilalla oli mm. marinoitua kesäkurpitsaa ja porkkanaa, bataattia, papuja, punajuurta sekä aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka nekin olivat ärhäkän makuisia.
Risotto oli vauhdikkaan näköinen annos – se oli nimittäin tarjoilijan kädessä vähän livennyt reunalle. No, se oli vain kosmeettinen haitta. Itse risotto oli varsin toimiva annos. Katkaravut maistuivat ja niitä oli mitattu suhteellisen ronskilla kädellä. Liemi oli myös oivallisen makuinen, vaikka sitä oli omaan risottomakuuni liikaa. Annos oli aika vetinen ja ryhtiä olisi kaivattu. Nyt annos täytyi viimeistellä lusikalla, jonka kävin hakemassa tiskiltä. Kevätsipuli raikasti annosta kivasti.
Bistro Gustaf ei sijaitse Porvoon idyllisessä vanhassa kaupungissa, kuten esim. suosikkini Meat District, eikä myöskään ihastuttavan Porvoonjoen varrella. Terassi oli kuitenkin miellyttävä paikka nauttia lounasta, vaikka näkymät Mannerheiminkadulle eivät silmiä varsinaisesti hivelleet. Bistro Gustaf voi kuitenkin brassailla rakennuksellaan, sillä ravintola sijaitsee vanhan apteekin historiallisissa tiloissa. Myös ”samppanja happy hourista” pisteet (8 €/lasi)!
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Bistro Gustaf
Mannerheiminkatu 9
06100 Porvoo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti