Majakan menu on tiivis. Tarjolla oli paria eri leipää, salaatteja, lohta kasviksilla, lihapullat ranskalaisilla sekä kesäviikonloppujen iloksi kalakeittoa. Päädyin kuitenkin portobelloleipään (13,50 €). Odotukseni eivät jostain syystä olleet erityisen korkealla Majakan ruoan suhteen. Ajattelin, että paikka ei varmaan ratsasta laaturuoalla, vaan enemmänkin sijainnilla, maisemilla ja ylipäätään varakkaiden espoolaisten taskurahoilla. Kävi kuitenkin niin, että yllätyin positiivisesti ruoan suhteen. Levain-leipä, portobellosienet, hummus, aioli, parmesaani, marinoitu sipuli ja salaatti ison ranskalaiskorin kera oli miellyttävä ja onnistunut kokonaisuus. Rapean leivän päältä löytyi kivasti sieniä ja parmesaania. Vihersalaatti raikasti leipää ja ranuja. Vaikka hummus ei maistunut, ei se haitannut kokonaisuutta. Ranskalaiset olivat vähintään hyvää keskitasoa, ehkä ylikin.
Nokkalan Majakan sisätilat ovat lopulta yllättävän pienet, mutta suuret merelle antavat ikkunat luovat tilantuntua ja antavat luonnollisesti todella kauniit puitteet aterioinnille. Kattoterassi paljastui myös viihtyisäksi paikaksi, vaikka emme siellä syöneetkään. Siellä on oma terassimenunsa, joka sisältää mm. burgereita ja ribsejä.
Majakka on pakollinen vierailukohde, jos käyskentelee lähellä Nokkalaa. Tekeepä joku matkansa erityisesti vain sitä varten, jopa Helsingistä saakka.
Ruoka |
Kokemus |
Hinta-laatu |
Nokkalan Majakka
Nokkalanniemi 2
02230 Espoo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti