torstai 15. marraskuuta 2018

Bistro O Mat

Bistro O Matista mainitaan usein ensimmäisenä sen sijainti. Enkä ihmettele sitä. Onhan nimittäin perin erikoista, että Kirkkonummella – kätevästi siinä Citymarketin takana sijaitsevan parkkipaikan nurkalla – on majaansa jo kunnioitettavat kahdeksan vuotta pitänyt kirkkonummelaisten suuri ylpeys Bistro O Mat. Pelkällä sijainnilla ei kuitenkaan ylläpidetä ja kehitetä ravintolatoimintaa näin pitkään: myös tuotteen pitää olla kaikin puolin priimaa. Ja sitä se totisesti Bistro O Matissa on.




Useamman vuoden tauon jälkeen kävimme ravintolassa sunnuntaibrunssilla. Kuten olen aiemminkin blogissani todennut, brunssit ovat eräs ihmiskunnan nerokkaimmista keksinnöistä kirjoitustaidon ja afterwork-lasillisen ohessa. Bistro O Matin brunssi (36 €) ei pursuile ylitse, vaan hallitsee ilmatilaa laadulla. Vai mitä sanotte punajuuri-pinjansiemen-briesalaatista, savusilakka-mätimoussekakusta tai riistamakkarasta punakaalipikkelssin kera? Ja nuo olivat vain osa alkupalapöydän valikoimaa. Kun niiden päälle lisää mm. katajanmarjagraavatun lohen, metsäsienisalaatin ja talon omat leivät, on vaara, että pelaa itsensä ulos jatkopeleistä kuin kesäduunari firman kesäjuhlissa jo alkuillan aikana. Vaikka alkuruokapöydän pystyi välittömästi todistamaan erinomaiseksi, on sieltä nostettava esiin harvinaisemmat ruokalajit eli riistamakkarat ja savusilakka-mätimoussekakku.




Pidän brunsseilla tavasta, jossa alku- ja jälkiruoat ovat buffetissa, mutta pääruoka tuodaan tyylikkäästi lautasannoksena pöytään. Best of both worlds! Bistro O Mat toimii juuri tällä tavalla. Pääruoaksi oli tarjolla suppilovahverokeittoa, savustettua taimenta tai paahdettua peuranfileetä, joista oli lopulta varsin helppo päätyä jälkimmäiseen. Annos oli juuri sopivan kokoinen hekumallisten alkuruokien jälkeen. Peuranfileetä, maa-artisokkaa ja suppilovahveroja voi-salottisipulikastikkeessa oli maanläheinen, mutta selvästi arjen yläpuolelle nouseva annos.



Välijuustojen ja oivallisen ruusukvittenihillokkeen jälkeen oli aika käydä jälkiruokien kimppuun. Jälkiruokapöydässäkin laatu korvasi määrän. Keskitin vähäiset voimavarani muro-maitopannacottaan rapeiden maissilastujen (corn flakeseja, ei sentään nachoja!) kera sekä omena-kaurapaistokseen vaniljakastikkeella. Harvoin, jos koskaan, on niin arkisesta jälkiruoasta kuin omena-kaurapaistoksesta saatu aikaiseksi niin herkullisen tasokas kokonaisuus kuin Bistro O Matissa. Lisäksi hurmaavaa pannacottaa oli aivan pakko hakea toinen annos!




Bistro O Matin miljöössä silmä huomaa ensimmäiseksi suurten ikkunoiden takaa aukeavat maisemat viheralueineen. Muutoin sisustus on tummanpuhuva ja neutraalin vähäeleinen. Palvelu oli ystävällistä, huomaavaista ja ripeää.



Bistro O Matin brunssi oli silkkaa juhlaa alusta loppuun! Ainoa asia, jota jäin miettimään, oli se, eikö joku olisi voinut oikolukea brunssiruokalistan ennen julkaisua netissä ja tulostusta ravintolan pöytään? Nyt tarjolla oli mm. omena-kaurapasitosta sekä kotimaisia uustoja. Vähäx noloo sanoisi joku. Tästä pienestä takaiskusta huolimatta Bistro O Mat on erillisen ajomatkansa arvoinen elämys, jota voi ehdottomasti suositella Helsingin brunssit läpikolunneille brunssikeijoille.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Bistro O Mat
Limnellinaukio
02400 Kirkkonummi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti