tiistai 6. marraskuuta 2018

Väinö Kallio

Hämeentie alkaa olla jo ihan varteenotettava ravintolakatu. Sen varrella sijaitsevat mm. Sushi Forest, Poompui, Onda ja Loosister. Eräs uusimmista tulokkaista on veikeästi nimetty Väinö Kallio. Nimi juontuu luonnollisesti kaupunginosasta, mutta myös talon suunnitelleesta arkkitehti Väinö Vähäkalliosta sekä Elannon entisestä toimarista ja Suomen entisestä pääministeristä Väinö Tannerista. Rakennus on siis Elannon entinen pääkonttori. Mitä tulee historialliseen rakennukseen, siteeraan tässä kohdin Nyt-lehden artikkelia, sillä se kuvaa hyvin rakennusta sekä ulkoa että sisältä: ”Jykevä tiilirakennus on kieltämättä vaikuttava. Ulkoapäin se edustaa tuttua klassismin ajan punatiilistä osuuskauppa-arkkitehtuuria, mutta sisältä se on grandiöösiä art decoa, marmoria ja korkeita huoneita.” Väinö Kallio sijaitsee rakennuksen kolmannessa kerroksessa, joten lounasta edeltää pieni porrastreeni.



Väinö Kallion lounas (11 €) on kasvispainotteinen ja runsas. Siitä tulee mieleen Ruplan lounas, mikä ei olekaan ihme, sillä taustalla operoivat samat henkilöt. Erilaisia herkullisia ja kekseliäitä salaatteja on tarjolla runsain mitoin, kuten myös tahnoja ja kastikkeita. Tahnojen vuoksi onkin harmillista, että lounaan leipävalikoima ei yllä muun tarjonnan tasolle. Lämpimiä pääruokia on buffetin valikoimassa kahta sorttia: lihaa ja kasvista. Lihaa siis löytyy, mutta se ei esitä pääosaa. Tällaisessa salaatti- ja kasvispainotteisessa tarjonnassa ei sitä edes oikein tunnu kaipaavan lounaaseensa. Tästä huolimatta käyntikerroilla esim. jauhelihalasagne ja chorizopyörykät olen todennut ensiluokkaisiksi, kasvispuolelta esim. falafel-kasvispihvit. Väinön oman paahtimon kahvi maistuu lounaan päätteeksi.





Väinö Kallion paras puoli on sen maistuva, runsas ja monipuolinen lounas. Heti toisella sijalla on upea rakennus ja sisätilat. Tosin täytyy sanoa, että vaikka Marokosta tilatut ruokapöydät ja marmoriset pinnat miellyttävät silmää, jää kaikuisasta ravintolasalista kuitenkin mieleen myös keskeneräisyys ja jonkinlainen ristiriitaisuus. Esiintymislava, nojatuolit sekä katossa näkyviin jätetyt putket eivät oikein tunnu istuvan muuten hienoon kokonaisuuteen. Tästä huolimatta iso peukku Väinö Kallion lounaalle, seuraavaksi testiin brunssi!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Väinö Kallio
Hämeentie 11
00530 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Kiitos taas hyvästä arvostelusta! Sun blogisi on kyllä mahtava opas Stadin ravintolamaailmaan, keep up the good work!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Mahtavaa, että blogista arvosteluineen on hyötyä! Vuoden viimeinen postaus on muuten normaaliin tapaan kooste vuoden parhaista ravintolakäynneistä, kannattaa siis lukea sekin. Ja ensi vuonna homma jatkuu normaaliin tapaan.

      Poista