torstai 17. tammikuuta 2019

Tanner

Hämeentiestä on muodostunut melkeinpä Helsingin trendikkäin ravintolakatu. Viimeisimpien tulokkaiden joukossa on heinäkuussa Elannon korttelin katutasossa ovensa avannut Tanner, vaikka onhan niitä uusia paikkoja tullut senkin jälkeen. Yläkerrassa operoi meikäläiselle tutuksi käynyt Väinö Kallio ja kutakuinkin toisella puolella Hämeentietä Poompui ja Sushi Forest. On siis Väinö Kalliota ja Väinö Tanneria – leikkisiä nämä uudet ravintoloitsijat.

Olen käynyt Tannerissa muutamaan otteeseen lounaalla ja kerran aamiaisella. Jälkimmäinen ihan jo pelkästään sen vuoksi, että se sai Nyt-lehden ravintolakriitikon "haukkomaan henkeään". Otin ison aamiaissetin (15 €), johon kuuluu leipä, jogurttiannos, mehu ja suodatinkahvi. Valitsemani fetaleipä koostui mantelifetasta, bataattilevitteestä, kirsikkatomaateista ja salaatista. Se paljastui varsin oivalliseksi kokonaisuudeksi, jossa harkitun herkät maut pelasivat hyvin yhteen. Jogurttiannoksessa oli pääraaka-aineen lisäksi granolaa, banaania, marjoja ja hunajaa. Sekin oli maukas kokonaisuus. Kaiken lisäksi molemmat annokset olivat esteettisiä riemuvoittoja. Porkkanasta, appelsiinista ja inkivääristä tuorepuristettu mehu oli raikas piristäjä. Helsingin kahvipaahtimon brasilialainen kahvi toimi varmaan tapaan. Ja mikä parasta: sitä sai santsata sydämensä kyllyydestä!



Lounaskerroilla on tullut testattua pizza (13 €), falafel-pita (12,5 €) ja hiiligrillattu Black Angus (13,5 €). Sitruunamarinoiduilla katkaravuilla, gorgonzolalla, mozzarellalla sekä saksanpähkinöillä ryyditetty pizza oli varsin valjusta ulkomuodostaan huolimatta suunmukainen lätty. Myöskään falafel-pitassa ei ollut moittimista. Siitä lähti nälkä enemmän kuin hyvin. Maminha-paisti bataattipyreen kanssa sen sijaan oli tasokas ja elegantti annos. Tannerin alkusalaattipöytä on kasvispohjainen – ja kenties siitä johtuen – ilahduttavan erilainen vastaaviin verrattuna. Yritystä ja näkemystä on paljon, raikkautta vähemmän. Ehkä se johtuu vuodenajasta. Talon leipä herkullisine tahnoineen on kiva lisä. Selkeä ja iso miinus siitä, että lounaskahvi maksaa 1,5 € jo valmiiksi yläkvartaaliin vedettyjen hintojen päälle. En ota, enkä maksa. Periaatteesta.






Tanner on erittäin tyylikäs ravintola. Ainakin omaa silmääni se miellyttää kovasti. Harmaa paljas betoni lyö onnistuneesti fist bumpit tummien puupöytien, sinisen laattalattian, tiiliseinän sekä hehkuvan punertavan katseenvangitsijaperäseinän välillä. Jos interiöörin kiehtovat yksityiskohdat eivät kiinnosta, voi aina tuijottaa Väinö Tannerin muistomerkkiä Kaikukadun toisella puolella, josta ravintola on nimensä ottanut.



Tanner on tervetullut lisä Hämeentien ravintolatarjontaan. Kun ajatellaan laatua, menee se renessanssin kokeneen Hämeentien ravintoloiden kärkitohinoihin heittämällä!


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Tanner

Hämeentie 11
00530 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti