keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Ryan Thai

Vielä kaksi päivää käynnissä olevien SYÖ-viikkojen toinen käyntini osui ”Helsingin vanhimpaan thai-ravintolaan”, kuten Ryan Thai itsensä nettisivuillaan pontevasti esittelee. Kympin hintaan on tarjolla kolmea settiä: 1) paistettua nuudelia thai-tyyliin härällä, kanalla tai tofulla, 2) paistettua härkää, kanaa tai tofua cashewpähkinöiden kera tai 3) punainen curry kauden vihanneksilla, härällä, kanalla tai tofulla. Lisäksi SYÖ-viikkojen ravintolassa esillä olleessa läpyskässä ehdotettiin myös kevätkääryleitä (6 €) ja talon viinilasillista (6 €, 12 cl). Normilistaan ei tarvinnut kajota lainkaan – kuinka kätevää! Olin nälkäinen, joten tilasin kääryleet alkuun, pääruoan ja viinilasillisen. 



Alkuun saamani puolitetut ja rapeat kevätkääryleet tekivät kauppansa asianmukaisen kastikkeen kera. Ei ihmeellistä, mutta varsin toimivaa. Härkä vihanneksilla, cashew-pähkinöillä sekä riisillä oli sekin konstailematon, mutta suunmyötäinen annos. Talon punaviiniä ei esitelty, enkä sen perään kysellytkään. Tuntemattomuudesta ponnistava viini oli kuitenkin yllättävän maukas. Molempien annosten ”salaattilisuke” jäi täysin turhaksi kuriositeetiksi. Sopiiko se edes makumaailmaltaan yhteen muun annoksen kanssa? Tokkopa varsin sanon.



Ryan Thai on sisustettu väkevään thaityyliin. Ei ehkä se modernein tai omaperäisin ratkaisu. Palvelu oli odotettuun tapaan vähäeleistä, mutta toimivaa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ryan Thai
Vuorikatu 18
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti