perjantai 11. lokakuuta 2019

Grand Georgia

Käynnissä olevien kympin SYÖ-viikkojen ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui entinen bilelaiva Wäiski, nykyinen Grand Georgia. Hakaniemenrannassa kaikessa rauhassa viime vuoden kesästä lähtien köllötellyt yli satavuotias ravintolalaiva tarjoaa kattavan listan georgialaista ruokaa. Ravintolan taustalla häärivät samat veikot kuin Fredrikinkadun Pikku Georgiassa. Georgialainen ruoka on muutenkin viime vuosina vallannut lääniä melko väkevästi. Taannoin on muuten tullut testattua myös Kurvissa sijaitseva Georgian House.



SYÖ-viikkojen kunniaksi Grand Georgia tarjoaa kolmea erilaista kympin settiä. Valikoin niistä keskimmäisen eli Odzjahurin. Lapsellisen helposti kirjoitettava ja lausuttava annos sisältää possua, paistettuja perunoita sekä tuoreita yrttejä. Samaan kympin hintaan kuuluu myös Khachapuri imeruli eli kansallinen klassikkoleipä suluguni-juustolla täytettynä.



Hatsapuri oli makumaailmaltaan varsin yksinkertainen ilmestys, mutta silti suloisen syntisessä juustoisuudessaan herkullinen syötävä. Odzjahuri yllätti minut spydärimäisellä olemuksellaan. Simppeli annos oli konstailemattoman rehellinen, mutta maukas. Possussakaan ei ollut säästelty. Ruoan yhteydessä nauttimani ja tarjoilijan suosittelema lasillinen Mukuzani Tbilino -punaviiniä (7,5 €; 12 cl) ei hivellyt laisinkaan vaativia makuhermojani.



Ravintolaiva on kaikessa harvinaisuudessaan kiva paikka syödä, vaikka Grand Georgian sisustus ei olekaan häävi. Siitä huolimatta on miellyttävä katsella ulos syksyisiä maisemia merinäköalalla ryyditettynä.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Grand Georgian
Hakaniemenranta 11
00530 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti