torstai 12. marraskuuta 2020

The Plaza Wine & Craft Beer

Cityn SYÖ-viikkojen aikana yritän aina bongata jonkin uutuusravintolan, jonka käydä testaamassa. Tällä kertaa kohteeksi oli helppo valita Narinkkatorin laitaan ilmestynyt kiehtovan oloinen The Plaza Wine & Craft Beer -ravintola.



Miellyttävänä yllätyksenä ravintola oli laajentanut kympin settejään Cityn nettisivujen kertomasta, sillä myös kaksi alkupalaa sai kympin käypään hintaan. Siihen tarrasimmekin kiinni ystäväni kanssa, kun otimme molemmat alkuun ahventa escabeche ja sienisalaattia (5 €, normaalihinta 7,5 €). Escabeche tarkoittaa tässä tapauksessa kylmänä tarjoillun ahvenen marinointia viinietikassa. Lopputulos oli maukas ja tavanomaisesta kiehtovasti poikkeava. Onnistunutta annosta täydensivät sienisalaatti, pikkelöidyt porkkanat, smetana ja paahdettu leipä. 


Pääruoaksi ottamamme härkätoast (10 €, normaalihinta 18 €) oli suoraviivaisempi annos. Alkuruoasta tutun grillatun leivän päällä viisi lihapalaa (100 g), salaattia, tomaattia, suolakurkkua, sipulia sekä aiolia. Härkätoastia siivittivät ranskanperunat ja aiolidippi. Konstailematon annos oli mukiinmenevä, mutta ei erityisen mieleenpainuva. 


Plazan juomalistaa tuli testattua kahden englantilaisen laatusiiderin (0,5 l / 12 €) sekä chileläisen punaviinilasin voimalla. Ystäväni testasi olutvalikoimaa. Totesimme valikoiman riittäväksi, mutta myös varsin mielenkiintoiseksi. 



Palvelu pelasi asiantuntevasti ja asiakasta juomavalikoiman edessä auttaen. Ravintola on tunnelmallinen alkavan talven hämärässä. Sijainti on myös mitä mainioin aivan keskustan ytimessä. 

Ruoka 3/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

The Plaza Wine & Craft Beer 

Annanaukio 1 Narinkkatori, 00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti