maanantai 11. heinäkuuta 2022

Malskin Bistro

Oli tarkoitus mennä Malskin Bistroon ilta-aikaan syömään pitkän kaavan mukaan, mutta eihän se kehveli ollut auki kuin lounasaikaan. Siispä illallinen muualla ja seuraavan päivän museokäynnin yhteyteen Malskin lounas. Toden totta, Malskin Bistro sijaitsee Lahden Mallasjuoman tehdaskiinteistössä, jossa ovensa avasi hiljattain myös tämän vuoden museotapaus eli Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva. Voin antaa vahvan suosituksen museolle. Näyttelyt olivat poikkeuksellisen kiehtovia ja miljöö upea.  

Malskin Bistrossa on lounaalla tarjolla kaksi pöytiin tarjoiltavaa vaihtoehtoa. Käyntikerralla ne olivat grillattua broileria choronkastikkeella ja hunajapaahdettuja juureksia sekä kesäkurpitsa-fetalasagnea paholaisenhillolla (molemmat 11,30 €). Lounaaseen kuuluu myös salaattipöytä ja kahvi. Oli ilo huomata, että vielä voi saada lounassetelihintaan laadukkaan pöytiin tarjoillun lounasannoksen. Tuntuu, että Helsingissä ne maksavat lähemmäs 15 euroa tai sitten lounas on tarjolla vain buffetissa. 

Päädyin kenties hieman yllättäen lasagneen, mutta päätöstä ei tarvinnut katua. Herkullinen kesäkurpitsa-fetalasagne oli nappisuoritus. Moniulotteisessa annoksessa maut olivat tasapainossa. Hieman huvittavalla paholaisenhillollakin oli annoksessa oma luonteva roolinsa. 

Malskin Bistron salaattipöytä oli omassa viiteryhmässään keskivertoa selvästi parempi. Tarjolla oli varsin monipuolinen valikoima pasta-, riisi- ja linssipohjaisia salaatteja. Lisäksi lautaselle pystyi lusikoimaan vihanneksia ja coleslawta sekä erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, tuoretta leipää unohtamatta. 


Ravintolan palvelusta on paha mennä sanomaan mitään yhden pikaisen käynnin perusteella. Interiööri on tyylikäs ja paikan henkeen sopiva. Taide käy luontevaa vuoropuhelua tyylikkäiden tiiliseinien kanssa kumartaen tietysti rakennuksen uusimmalle tulokkaalle Malva-museolle. 



Useimmat museoiden ravintolat lienevät aika tuntemattomia suurelle yleisölle. Osa kenties ajaa asiansa, mutta suurin osa taitaa olla pysyvästi vilttiketjussa. Malskin Bistro vakuutti meidät totaalisesti yhden lounaskäynnin perusteella. Se onkin museoravintola par excellence. Seuraavaksi testaamme bistrolistan, jota jo ehdimme turhaan kuolata. 

Ruoka 5/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 5/5

Malskin Bistro

Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti