perjantai 1. heinäkuuta 2022

Pihvimylläri

Pihvimylläri taitaa olla Klaukkalan vanhimpia ja tunnetuimpia ravintoloita. Ainakin moni ulkopaikkakuntalainen on sen vuosikymmenten varrella oppinut tuntemaan. Ravintola onkin ollut saman yrittäjän hallussa 80-luvun lopulta, ja nimi käytössä ilmeisesti vieläkin kauemmin – kenties kambrikauden alusta saakka. 




Olen käynyt pariin otteeseen testaamassa Pihvimyllärin lounaan. Ensimmäisellä kerralla otin buffetin (10 €), jolloin tarjolla oli nakkikeittoa, punakampelaa ja metsästäjänhärkää. Kaikki olivat kursailematonta kotiruokaa: kaukana makujen sinfoniasta, mutta ajoivat jokseenkin asiansa. Punakampela oli tosin kuivahtanutta, härkä sen sijaan paremmin maistuvaa. Nakkikeitto oli tylsän mautonta. Toisella kerralla korotin panoksia. Ravintolan nimeä mukaillen valitsin Oskarinleikkeen (11,30 €) keitetyillä perunoilla. Käsittääkseni asianmukaiseen leikkeeseen kuuluvat parsa, katkaravut ja choronkastike. Pihvimyllärin annoksesta puuttui kaksi näistä ainesosista – vain katkaravut killuivat majoneesissa. Itse leike oli arkipäiväinen, eikä jättänyt makumuistoja kotimatkalle. Tarkoitus on vielä kokeilla Pihvimyllärin lounaspizza kolmella omavalintaisella täytteellä (11,30 €), mutta se jäänee tuonnemmaksi, kun en aivan vakuuttunut ravintolan edesottamuksista.


Alkusalaattipöydän rungon muodostavat nähtävästi tomaatti-kurkkusalaatti, jokin majoneesipohjainen salaatti sekä marinoidut oliivit. Jälkimmäisellä kerralla löysin myös kesäistä porkkana-ananassalaattia sekä tonnikalaa aurinkokuivatun tomaatin kera. Hymyn huulille toi kuitenkin minttuviinamuki, josta nautin kahvini molemmilla kerroilla. 




Pihvimyllärin tummasävytteinen sisustus henkii ajan patinaa, eikä niin hyvällä tavalla. Miljöön halutaan ilmeisesti taipuvan moneen: niin tavallisiin lounasasiakkaisiin kuin viikonlopun joraajiin. Jälkimmäisiin viittaa mm. katossa killuva diskopallo. Telkkareita löytyy useampi, joista ainakin kaksi oli päällä tuutaten ostosteeveetä ja muuta elämälle välttämätöntä puolenpäivän ohjelmaa. Pelimiehiä ja -naisia ei ole unohdettu, sillä seiniltä löytyy pelipaitaa ja nurkasta pari pelikonetta. Lukutoukillekin löytyy kirjapino. Ulkoapäin ravintola on viihtyisämmän näköinen, jo pelkän varjossa olevan terassin vuoksi. Palvelu sujui rutiinilla, mutta ystävällisesti vanhemman daamin toimesta. 

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Pihvimylläri

Myllärintie 8, 01800 Klaukkala 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti