torstai 1. syyskuuta 2022

Doping

Ravintola Dopingilla on pitkä historia takanaan, sillä se on toiminut samassa paikassa 26 vuotta. Ravintolalle se on pieni iäisyys. Doping (onpa muuten hölmö nimi) ei juoksekaan trendien perässä, eikä sitä mainita, kun keskustellaan Klaukkalan ravintoloista. Se ei menoa haittaa, sillä Doping luottaa omaan juttuunsa.

Mikä se oma juttu sitten on? Arvelen, että totuus löytyy perinteisestä pubi-interiööristä ja pihviannoksista. Puitteet ovat ehtaa vanhan ajan saluunameininkiä puupanelointeineen, baaritiskeineen, looseineen ja seiniltä löytyvine viski- ja muine alkoholimainoksineen. Pihvejä löytyy listalta kymmenkunta. Muutakin löytyy, mutta kuka tällaisessa paikassa ottaisi salaatin? Doping ei tunne lounastarjouksia, vaan lounasaikana saa pihvistään pulittaa normaalin listahinnan. Ajatusmaailmassani tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että lounasaikaan Dopingiin ei ole mitään syytä mennä. Eikä ravintolassa lisäkseni ollutkaan muita syöjiä. 



Kysyin tarjoilijalta pihvisuositusta. Pienen kakomisen jälkeen sain vastauksen, minkä perusteella otin klassisen pippuripihvin (21,90 €). Annos koostuu 230 gramman naudan ulkofileestä pippurikastikkeessa, ranskalaisista perunoista sekä grillatuista vihanneksista ja pienestä salaatista. Pihvi oli varsin asiallinen ja kastiketta riitti mukavasti myös ranskalaisten ja vihannesten dippailuun. Erityisen maukas kastike ei kuitenkaan ollut. Kiva, että osa vihanneksista oli saanut grillipintaa. Ranskalaiset olivat tavanomaista tasoa. Kokonaisuus oli sinänsä maistuva, mutta ei mitenkään erikoinen. Paras vertailukohta Dopingin pihville löytyy Ismetistä. Niille pihveille Doping häviää hiuksenhienosti. Hinta-laatusuhteeltaan – nimenomaan lounasaikaan – Ismetin pihvit ovat lyömätön valinta.



Arvostan ravintoloiden pitkää historiaa, sillä silloin on jotain tehty vuosien varrella oikein. En silti löydä käyttöä Dopingille jatkossa. Se sijaitsee hieman syrjässä omilta kulkureiteiltäni, se ei tarjoa lounasta, eikä pihvi ollut niin hyvää, että sinne tulisi mentyä toista kertaa, esimerkiksi ilta-aikaan perheen kanssa. 

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

Doping

Lahnuksentie 21, 01840 Klaukkala 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti