maanantai 7. marraskuuta 2022

Pizza Express

Pizza Express tarjoaa paljon muutakin kuin pizzaa, mutta noudatin senkin kohdalla samaa kultaista periaatetta kuin lähellä sijaitsevan King Kebabin kohdalla: syö vain sitä tuotetta, mikä esiintyy ravintolan nimessä. King Kebabissa se oli kebab, Pizza Expressissä pizza.

Olen päätynyt kahdella käyntikerrallani kokeilemaan Foodoran sivujen mukaan suosituimpia pizzoja: Boss Specialia ja Special Smetanaa. Muutenkin Pizza Expressin pizzat on nimetty keskimääräistä hauskemmin, sillä listalta löytyy mm. Hangover, Hot-lover, Mermaid ja Heartbreak. 


Pizza Express tarjoaa pizzojaan lounasaikaan erittäin edulliseen hintaan. Suurin osa pizzoista maksaa seitsemän euroa ja jos haluaa pienen limpparin päälle, joutuu pulittamaan euron lisää. Aika edukasta. Jätän tämän teeman tähän.

Boss Special sisältää kanan ja kebabin lisäksi jalapenoja, tuoretta tomaattia ja currykastiketta. Special Smetana puolestaan kebabin lisäksi jalapenoja, tuoretta tomaattia, sipulia, valkosipulia ja smetanaa. Kumpikaan pizzoista ei siis missään määrin edusta napolilaista koulukuntaa, jossa arvostetaan selkeitä, vain pariin laadukkaan raaka-aineen varaan rakentuvia pizzoja. Pizza Expressissä enemmän on enemmän. Toisaalta kuka menisi sinne syömään tavallisen Margaritan? Ei kukaan, sillä tarjolla ei ole edes niin simppeliä pizzaa. Yhtä kaikki, molemmat pizzat olivat omaperäisiä ja hyvinkin mallikelpoisia omassa genressään. Molemmissa pizzoissa oli herkulliset vauhtiraidat päällä, mikä taitaa kebabin lisäksi olla osasyy näiden pizzojen suosiolle. 


Palvelu ja miljöö ovat toisarvoisia. Pizza Expressistä pizza joko tilataan kotiin, noudetaan mukaan tai nautitaan pikaisesti paikan päällä. Tavoilleni uskollisena olen jälkimmäistä koulukuntaa. 

Ruoka 3/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 4/5

Pizza Express

Kuonomäentie 1, 01800 Klaukkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti