perjantai 6. tammikuuta 2023

Klaukkalan Ylägrilli

Kävin Ylägrillillä kahdesti lounaalla. Ei se tavanomaisiin askelmerkkeihini tai intohimon kohteisiini olisi kuulunut, mutta kun tarkoitus on käydä testaamassa Klaukkalan lounaspaikat, niin Ylägrilliä ei sopinut ohittaa. Se taitaa muutoinkin olla jonkinlaisen instituution asemassa kylässämme. Ensimmäisellä kerralla nautin pyttipannun (11 €) – tosin ranskalaisilla, sillä normiperunoita ei ollut saatavilla ja toisella kerralla kerrosburgerin (10 €).



Spydäri oli valtavan kokoinen, sen kuuluisan rekkamiehen annos. Missään ei ollut säästelty. Lautaselta löytyi perunoiden ja makkaran lisäksi munaa ja pekonia sekä kurkkupikkelsiä. Muhkea annos oli ennen kaikkea fyysinen voimainponnistus, mutta toisaalta varsin parahultainen laadultaan. Sydän- ja verisuonilääkäri sitä tuskin olisi suositellut. Suosittu kerroshampurilainen ei yltänyt samalle laatutasolle, mitä en ihmettele. Harvoin burgerit ovat kaksisia grilliympäristössä. Toisaalta on epäreilua verrata grillin hampurilaista alan mestareiden luomuksiin. Onkin ollut ilahduttavaa seurata burgerien yleisen laatutason nousua viimeisen vuosikymmenen aikana, kun sitä on nostettu tinkimättömällä työllä arvokkaampien herkkujen joukkoon. Lounaan hintaan kuuluivat myös ”pienet ranskalaiset” ja pieni hanajuoma. Riittävän kokoisissa ranskalaisissa maistuivat mausteet, mikä oli kai tarkoituskin – kaikilla mausteilla, kun pelattiin. 





Mistään varsinaisesta pikaruoasta ei Ylägrillillä voi puhua. Varsinkin pyttipannua jouduin odottamaan aivan liian kauan. Ymmärtäähän sen toisaalta. Grilliä pyörittää yksi työntekijä, joka ei voi valmistaa annoksia ja palvella asiakkaita samaan aikaan. Taisipa minut vielä kiilata jokin vakiotaksiasiakaskin. Korkean sähkön hinnan aikana on kiva tukea grilliyrittäjää, mutta omat käyntini jäävät kuitenkin nyt näihin kahteen kertaan. Jos grilliruokaa tekee mieli, kävelymatkan päässä kotoa sijaitsee Lepsämän grillikioski, jossa onkin tullut käytyä useaan otteeseen.

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Klaukkalan Ylägrilli

Kiikkaistenkuja 21, 01800 Klaukkala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti