sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Subway (Klaukkala)

Subway eli Subi on kaikille tuttu vihreä patonkiketju. Ravintoloita on Suomessa melkein 200. Lähes jokainen suomalainen on ehtinyt ketjun yli 20-vuotisen taipaleen aikana iskeä hampaansa Italian B.M.T:hen, Kana Teriaykiin tai mihin tahansa herkulliselta kuulostavaan täytettyyn leipään (lue aiempi arvostelu). Niin, leivät kuulostavat ja näyttävät herkullisilta, mutta totuus lautasella on usein raadollisempi. Näinhän se on kaikissa pikaruokapaikoissa. Kuva ei valehtele, paitsi pikaruokakuva.

Testasin Klaukkalan Subissa kampanjatuotteen Korean Porkin täydessä 30 sentin ojennuksessa (10,10 €). Mitään lounastarjouksiahan Subway ei tunnista. Avitin leipäni alas 0,4 litran hanajuomalla (2,70 €). Ei kovin edullinen ja monipuolinen lounas sanoisin. 

”Korean Porkissa maistuu murea possu maukkaalla twistillä”, väittävät nettisivut. Vaikka otin vain osan kasviksista, enkä yhtään ylimääräisiä mausteita täysjyväpatonkini sisään, maut sekoittuivat tuttuun tyyliin pahanpäiväisesti. Murean maukas possu twistillä ei erottunut joukosta. Sen sijaan valitsemani hunajasinappikastike maistui senkin edestä. Se suorastaan dominoi makumaailmaa. Törmäsin kastikkeen notkeaan olemukseen paitsi kielelläni myös naamassani ja käsissäni, minkä vuoksi jouduin pyytämään lisäpaperia tiskiltä. Olisi pitänyt ottaa nettisivujen suosituksen mukaisesti joko kevytmajoneesi tai BBQ-kastike. Tältä osin kotiläksyt jäivät tekemättä. 

Tarjoilu sujui vähäeleisesti ja kovin hymyttömästi. Tyhjä ravintola oli siisti, mutta vessasta puuttui käsipaperi, mikä kruunasi sotkuisen ja kädenlämpöisen kokemukseni. Tarkoitukseni oli käydä Subissa kaikkiaan pari kertaa ja testata patongin lisäksi salaatti tai wrappi, mutta päätin jättää käyntini tähän yhteen kertaan. Ei se muuksi muutu. Klaukkalankin mittakaavassa parempia ravintoloita on pilvin pimein, joissa nauttia lounasta. 

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

Subway

Myllärintie 4, 01800 Klaukkala

4 kommenttia:

  1. Minusta Subwayn suurin ongelma on, se että joudun asiakkaana itse suunnittelemaan patonkini. En minä tiedä mikä leipä-kasvis-kastike yhdistelmä käy parhaiten minkin täytteen kanssa yhteen. Pitserioissakin on valmiita pitsoja oman vapaavalinteisen lisäksi tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Ravintolassa on kiva käydä, kun saa palvelua. Siinähän olisikin idea: valmiita leipäkokonaisuuksia meille helppouden ja mietittyjen makukokonaisuuksien etsijöille! :)

      Poista
  2. Olisi hienoa jos saataisiin täytetyt patongitkin nostettua sieltä suosta missä Suomessa aikoinaan oli hampurilaiset ja pizzat. Subwayllä ei ole mitään kilpailijaa, ja uskaltaisin väittää että markkinoilla olisi tilaa laatupatongeille kaupungissa jos toisessakin pizzaan, kebabiin ja burgereihin kyllästyneille pikaruokaa etsiville nälkäisille tallustelijoille.

    Toinen hieno juttu olisi aito jenkki-BBQ:n saapuminen tänne. Saataisiin oikeasti aitoa grilliruokaa eikä sitä kaupungista toiseen samaa pakastetukkupaskaa mitä myydään 99% Suomen "grilleillä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, mutta laajentaisin ajatusta pelkistä patongeista leipiin ylipäätään. Nehän ovat mitä parhainta ja monipuolisinta ruokaa, jos miettii vaikkapa toast skageneita, smörrebrödejä, jenkkisänkkäreitä tai croque monsieuria. Potentiaalia on valtavasti, mutta tarjontaa surullisen vähän.

      Kokeilepa Turussa sijaitsevaa Tenlén BBQ Smokerya!

      Poista