tiistai 28. maaliskuuta 2023

Monikon Mustikka

Tiedostin Monikon Mustikan olemassaolon vasta sen jälkeen, kun Lions Club Klaukkala järjesti Monikon pihalla perinteisen kevätriehan helmikuun lopussa. Silloin ei tosin tullut käytyä Mustikassa, mutta ajattelin, että kaipa tuokin lounas pitää testata joku kerta. 


Lounasta on tarjolla poikkeuksellisesti vain maanantaista keskiviikkoon. Maanantaisin ja tiistaisin tarjolla on keittoa (8 €) ja keskiviikkoisin ote on astetta jämäkämpi. Vai mitä sanotte jauhelihakiusauksesta, makaronilaatikosta tai uunimakkarasta (9,5 €)? 


Etukäteen suunnitellen olin paikalla makaronilaatikkopäivänä. Mikä voisikaan olla kotiruokamaisempi lounasvalinta? Laatikko paljastui varsin toimivaksi: selkeä ja maistuva kokonaisuus. Päällä herkullista sulanutta juustoa. Sen sijaan alkusalaatti oli kovin vaatimaton ja turhan pelkistetty. Pelkkää vihreää salaattia muutamalla hassulla maissinpalalla. Väriä sai salaattikastikkeesta. Kylkeen hauska sydämenmuotoinen leipä. 


Monitoimitalo Monikko on tyylikäs ilmestys keväisessä auringonpaisteessa. Sisälläkin katto on korkealla ja seinät leveällä. Lounas ei silti vaikuta miltään jymymenestykseltä. Olin parhaimpaan lounasaikaan pitkään yksin, kunnes sain naapuripöytiini seuraksi muitakin lounastajia. Kaikki he olivat kuitenkin joko Monikon henkilöstöä tai muulla tavoin ”sisäisiä” asiakkaita. Arvelen, että Monikon Mustikka ei houkuttele juurikaan ulkopuolisia lounastajia. Itsellänikin käynnit jäivät tähän yhteen kertaan. 

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

Monikon Mustikka

Kuntotie 7, 01800 Nurmijärvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti