torstai 1. elokuuta 2024

Gumbostrand Konst & Form Bistro

Gumbostrand Konst & Form on Sipoon kävijälle must-kohde. Se on reilu kymmenvuotias vanhaan tehdasmiljööseen rakennettu taidekeskus, johon kuuluu taidegalleria, designmyymälä ja bistroravintola. Näistä jälkimmäinen oli minulle odotetuin kohde, vaikka tarkistin toki suurella mielenkiinnolla taidegalleriankin annin.

Bistrossa oli tarjolla tiivis, mutta houkuttelevan oloinen kesämenu. Lohikeittoa kattilassa, toast skagen, makkara-annos sekä savulohi- ja fetasalaatit kuulostivat kaikki oivallisilta valinnoilta. Päädyin lopulta Bistron makkara-annokseen (18 €), vaikka merellisen sijainnin vuoksi olisi voinut valita lohikeitonkin. Vaimoni otti fetasalaatin (18 €). 


Chorizomakkarat, paahdetut uudet perunat, grillatut kirsikkatomaatit sekä talon oma coleslaw loivat maukkaan kokonaisuuden. Mutkaton annos oli tasapainoinen ja herkullinen. Vaimoni fetasalaatti oli mukiinmenevä, mutta ei aivan hintansa väärti. 



Bistron miljöö on yllättävän askeettinen, vaikka ollaan taidekeskuksessa. Taiteen olisi soinut näkyä voimakkaammin myös ravintolan interiöörissä. Lasitaidetta löytyy kuitenkin ikkunoiden edessä olevilta hyllyiltä.

Sipoossa ei tule käytyä säännöllisesti, mutta sillä suunnalla on pari aiemmin laadukkaaksi todistettua ravintolaa: Tila ja Box Cafe & Grill

Ruoka 4/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Gumbostrand Konst & Form Bistro

Vainuddintie 72–2, 01150 Söderkulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti