perjantai 14. marraskuuta 2025

Pobre

Olin käynyt Pobressa edellisen kerran vuonna 2019. Ja nyt heti uudestaan – tällä kertaa Annankadulla, johon Pobre avasi nykyisen ravintolan pari vuotta sitten.

Otin alkuun Calamansi Sourin (16 €). Calamansi on filippiiniläinen sitrushedelmä, joka ryyditti alkujuomani makumaailmaa bourbonin kera. Oikein suunmyötäinen ja enemmän kuin lupaava aloitus. 

Alkuruoaksi valitsin Huevos Rotos (11 €) ja seuralaiseni kanssa puoliksi Croquettas (4 kpl, 12 €). Kananmuna-annos oli velmu ilmestys. 65-asteisen kananmunan lisäksi annoksesta löytyi papuja, rapeaa perunasuikaletta, sobrasada-makkaraa, sipulia ja valkosipulia. Tarjoilija kehotti sekoittamaan koko helahoidon. Näin tein, ja hyvää oli. Ei ollut ihan perinteinen alkupala. 

Kroketit kiinnostivat, sillä ne sisälsivät Manchego-tryffeliä. Rakastan Manchego-juustoa! Kroketit killuivat kimchimajoneesin päällä. Komean talvinen ja intensiivinen annos.


Pääruokaa mietin pitkään, mutta päädyin lopulta Espanjan ja Filippiinien keittiöiden yhdistelmään: Paella Filipinianaan (26 €). Sahrami-paella erilaisilla lihoilla ja katkaravuilla sekä herneillä oli hurmaava kokonaisuus. Chorizot ja muut eläinperäiset antimet maistuivat, mutta yllättäen paistettu riisi oli taianomaisen herkullista. Kaavin jokaisen pannun pohjaan palaneen riisinmurusenkin suuhuni. 


Pobre on tyylikäs ravintola. Värimaailma nojaa punaiseen ja ruskeaan. Palvelu toimi ystävällisesti englanniksi.  

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

Pobre

Annankatu 15, 00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti