sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Restaurant Penny

Uudenmaankatu on saanut viime aikoina pari erinomaisen laadukasta vahvistusta täydentämään ravintolatarjontaansa. Piece ’n’ Loven ankkapizzaa täällä onkin kehuttu jo melkoisesti ja nyt on toisen uutukaisen eli helmikuussa ovensa avanneen Pennyn suunvuoro. Ravintolan taustalla ovat töölöläisen Trattoria Sognon omistajat ja paikan tilat ovat tulleet vuosien varrella tutuiksi edesmenneen Bar Tapastan ajoilta.

Penny kumartaa Yhdysvaltojen itärannikon suuntaan. Niinpä Uudenmaankadulla syödään kuin Nykissä konsanaan. Penny on kompakti ravintola, joka on käytännössä vain yksi huone 25 asiakaspaikalla. Ruokalista on myöskin melko suppea, mutta toisaalta timanttisen tarkkaan harkittu. Lounaskävijä huomaa ainakin heti yhden eron käytännössä kaikkiin muihin Helsingin ravintoloihin verrattuna: tarjolla on vain yksi lounasvaihtoehto. Kaikkiruokaisena kulinaristina typistetty valikoima ei haittaa pätkääkään ja hei muutenkin – ei valinnanvaikeuksia ja ainaista päänraavintaa! Päivän lounasannos on helppo tsekata etukäteen nettisivuilta. Annoksen hinta on 10 euroa, mukaan otettuna euron vähemmän ja siitäkin voi vielä höylätä puolikkaan euron pois, kun tuot mukanasi oman lounasboksin (New York baby!).



Olen käynyt Pennyssä nyt kahdesti – molemmat kerrat lounasaikaan. Täytyy sanoa, että kokemukset olivat täysin ensiluokkaisesti viritettyjä esityksiä. Kaikki täydellisen lounashetken elementit olivat kasassa: luonnollisesti huikea kulinaarinen osaaminen lounasannoksen muodossa, miellyttävänä ja arjen yläpuolelle nostattajana toimivat lounasviini (3 €), tuore leipä (1 €) sekä erinomainen kahvi (1 €) ja pieni makea (free of charge, dude). En osaa sanoa, oliko ravintolan tunnelma erityisen nykimäinen, mutta miellyttävä se ainakin oli. Eikä minua haitannut jutella seuralaiseni kanssa omia juttujamme, vaikka viereinen pöytä pönöttääkin vaivaisen viiden sentin päässä.

Ai niin, mitäkö söin? Ensimmäisellä kerralla grillattua teriyakilohta ja toisella manchegopolentaa ja naudankuvetta. Molemmilla kerroilla otin euron lisäinvestoinnilla höyryävän sämpylän pääannosta ryydittämään ja ensimmäisellä kerralla uskaltauduin ottamaan jopa lounasviinilasillisen lohen kera. Jonkinlainen epämääräisesti keskieurooppalaiselta sivistyskulttuurilta haiskahtava henkäys kävi ylitseni valkoviinilasillista rauhallisesti siemaillessani. Jälkimmäisellä kerralla otin kahvin, jonka voin todeta laadukkaaksi – ja valtavan kokoiseksi!


Kaiken kaikkiaan Penny oli loistokokemus. Vahva ostosuositus. Ehkä seuraavaksi after workille rush hour -aikaan. Keskiviikosta perjantaihin after work -aikaan Pennyssä järjestetään nimittäin rush hour, jolloin tarjolla on vaihtuvia ruoka- ja juomatarjouksia. See ya!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Restaurant Penny
Uudenmaankatu 13
00120 Helsinki
http://restaurantpenny.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti