torstai 2. kesäkuuta 2016

Espresso House

Ruotsista Norjan kautta Suomeen. Noilla karttamerkinnöillä Espresso House on edennyt Pohjolan valloituspyrkimyksissään. Suomeen ketju tuli viime syksynä avaten valtavan kokoisen kahvilan Kampin kauppakeskukseen. Sittemmin liikkeitä on avattu ainakin Selloon, Forumiin ja Stockmannin alakertaan, johon itse eksyin lähistöllä nauttimani lounaan jälkeen, kun kahvi- ja herkkuhammasta alkoi kolottamaan liiaksi. Täytyy tosin todeta, että en liiemmin kuluta aikaani puolen litran lattemukin takaa maailmaa katsellen. Käyn kahviloissa oikeastaan verrattain harvoin.

Espresso House panostaa kahveihinsa. Nettisivuilla julistetaan, että ”uuden sukupolven suodatinkahvi vivahteikkaine makuyhdistelmineen on täällä jäädäkseen”. Kahvila tarjoileekin joka päivä kahta eri suodatinkahvilaatua eli vaihtoehtoja löytyy.

Valitsimme siis kaksi suodatinkahvia (à 3,20 €) sekä krokanttiminibrownien (1,90 €) ja karamellijuustokakkupalan (3,90 €). Sitten vain tiskin päähän odottelemaan tilausten valmistumista. Täällä ei tosiaan itse noukita vitriinistä kakkupaloja tai kaadeta kahvia, vaan kaikki tuodaan valmiina tarjottimella noutopaikalle. Joku tykkää, toinen ehkä ei.

En ole profiloitunut kahvikonossööriksi, mutta kyllähän kahvituote Espresso Housessa ihan hyvältä maistui. Sen sijaan molemmista herkkupaloista voi kyllä sanoa niiden olleen erittäin herkullisia. Seuralaiseni piti enemmän juustokakusta, minä taas minibrowniesta.

Toisen kerran kävin nopealla arkiaamiaisella Kampin kauppakeskuksen Espresso Housessa. Hetken tiskin edessä silmät ristissä hortoiltuani löysin aamiaisdiilit, joista valitsin tuorejuusto-bagelin ja normikaffen (6,90 €). Bagel oli tasoa ok ja kahvi hyvää, kuten aiemmallakin kerralla.

Stockmannin Espresso Housen tilat eivät ole turhan viihtyisät. Kampin kahvila on huomattavasti viihtyisämpi ja persoonallisempi. Sieltä on helppo löytää omaa rauhaa, ainakin aamiaisaikaan oli. Nettisivuista voi muuten sanoa sen, että ne ovat kyllä ensiluokkaisen esimerkilliset informatiivisuudellaan. Pohjolan (maailman?) valloitukselle en sinänsä näe esteitä millään osa-alueella.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




http://fi.espressohouse.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti