torstai 19. heinäkuuta 2018

Social Burgerjoint

Burgerjoint on avannut toisen toimipisteensä City Centerin uudehkoon ravintolamaailmaan. Ketjuksi muuttuneen ravintolan ensimmäinen toimipistehän sijaitsee Kurvissa, jossa on tullut käytyä säännöllisesti. Social Burgerjointin burgeri – erityisesti mallia Bronx oleva – on kenties kaikkien aikojen paras hampurilainen, jonka olen syönyt. Enkä muuten ole yksin näiden väitteideni kanssa, sillä esim. Helsingin Uutisten lukijat äänestivät Social Burgerjointin Helsingin parhaimmaksi burgerpaikaksi.

City Centerin ravintola on verrattomasti isompi kuin Kurvin ”isoveljensä”. Siinä missä Kurvin toimipisteestä on joutunut kääntymään useasti muualle väenpaljouden takia, löysin City Centerin ravintolasta lounasaikaan ikkunapaikan itselleni helposti. Näkymät avautuivatkin kivasti kohti Rautatieasemaa ja sen kesäistä ihmisvilinää. Tila ei muuten ole selkeimmästä päästä, eikä ainakaan vielä huou (onko se sana?) sellaista karismaa kuin Kurvin ravintola. Rasvankäry joka tapauksessa on poissa.


Lounasaikaan Social Burgerjoint tarjoaa diilinä lounashampurilaisen ranskalaisten kera hintaan 11 €. Säästöä lounasajan ulkopuoliseen hintaan kertyy pari euroa. Vastineeksi ei kuitenkaan ole mahdollista valita burgeria listalta, vaan lounasburgeria on tarjolla yhtä ja ainoata. Tällä kertaa – en tiedä onko se aina sama – lounasburgeri sisälsi pihvin lisäksi ainakin punaista pestoa, basilikaa ja majoneesia. Social Burgerjointin ideologia perustuu siihen, että he keskittyvät burgereissaan laatuun, eivät määrään. Siinä missä moni muu työntää burgeriensa väliin kaikkea turhaa aina tomaateista syötävään lehtikultaan, Social Burgerjointissa burgeriin ei laiteta mitään, mikä sinne ei kuulu. Homma pysyy täydellisesti kasassa, kun keskitytään pääasiaan eli pihviin, vähäisiin mutta laadukkaisiin täytteisiin sekä sämpylään. Selväähän on myös, että ravintolan ranskalaiset itsetehdyn ketsupin sekä parmesan-hippusten kera saavat kilpailijat kastelemaan yöhousunsa pelkästä kateudesta joka yö. Mutta niin, entä se lounasburgeri? Se oli jälleen mallikelpoinen suoritus, mutta jäi hieman Bronx-burgerista. Ero tuli lähinnä täytteistä, mm. juustoa ei lounasburgerissa ollut. Silti mibrasa-puuhiiligrillissä mehevöitynyt pihvi ja briossisämpylä toimivat tälläkin kertaa täydellisesti. Kokonaisuus oli ensiluokkaisen maistuva.

Social Burgerjoint jatkaa kuningaskulkuaan kaupungin ykkösburgermestana. Nyt sillä on myös leveämmät hartiat maailmanvalloitukseen, sillä Kotipizza osti siitä enemmistön loppuvuodesta. Tarkoitus onkin jatkaa laajentumista. Seuraava etappi taitaa sijaita Kalasatamassa, tulevassa Redin kauppakeskuksessa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Social Burgerjoint
Kaivokatu 8, City center
00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti