torstai 26. heinäkuuta 2018

Hotelli St. Georgen aamiainen (ravintola Andrea)

Satuin vaimoni kanssa kesälomallamme majoittumaan luksushotelli St. Georgessa juuri pari päivää ennen Trumpin ja Putinin kesäistä huipputapaamista Helsingissä. Siinä kohtaa hotellin edessä bostaili vajaa parikymmentä epämääräistä pukumiestä – osa istuskeli retkituolilla Ruttopuiston kulmalla. No, sittemmin selvisi, että ainakaan Trump ei St. Georgessa yöpynyt, joten vaikutti, että herrojen läsnäolo oli turhaa. 

Huom! Päivitetty arvio St. Georgen aamiaisesta helmikuulta 2021 löytyy täältä.

Tämä kirjoitus ei kuitenkaan keskity upeaan hotelliin tai kansainvälisen politiikan syviin vesiin, vaan St. Georgen aamiaiseen, joka tarjoiltiin hotellin ravintola Andrean tiloissa. Ravintola on muuten nimetty Yrjönkadun entisen nimen, Andreagatanin mukaan. Hauska historiaknoppi. Andrean taustalla on osaamista suoraan ravintolamaailman huipulta Antto Melasniemen ja Michelin-kokki Mehmet Gürsin muodossa. Ravintolan tyyli on anatolialainen. Ei se mitään, en minäkään ollut kuullut sanaa aiemmin. Se joka tapauksessa viittaa itäisen Välimeren perinteiseen keittiöön. Andreassa anatolialainen ja pohjoismaalainen keittiö kohtaavat.




Aamiainen keskittyi laatuun, ei niinkään aamiaisartikkelien paljouteen. Silti kaikkea oli kutakuinkin riittävästi. Nostan esiin laadukkaat leikkeleet (mm. karitsanpaistia) ja juustot (mm. Manchego-tyylistä), raikkaat mummonkurkut, yön yli kypsytetyn ohrapuuron, mansikka-raparperirahkan sekä kotitekoisen mansikka-omenamehun. Lisäksi tilasin erikseen omeletin, jonka koristelin vielä herkullisella tuoremakkaralla. Jos ruokapuolesta jostain nillittäisi, niin rakastamiani karjalanpiirakoita ei ollut tarjolla ja toisaalta ehkä myös aamiaisen makea puoli oli normaaleja laatustandardeja köykäisempi.




Aamiaistarjoilu oli hitaanpuoleista ja hieman hapuilevaa. Käsitykseni mukaan tapana oli tuoda leipäkori pöytään, mutta parin minuutin odottelun jälkeen hain sen lopulta itse. Mehulasin täydennystä (sitä mahtavaa mansikka-omenamehua) piti myös itse erikseen pyytää lisää. Kahvipannu kuitenkin tuotiin asianmukaisesti pöytään. Se on kiva ja kätevä tapa.

Andrea on tyylikäs ravintola, kuten luksushotellin ravintolalta sopii odottaakin. Värisävy vaihtelee tummien seinien ja vaalean laattalattian välillä sopuisasti. Suuri lasinen viinikaappi hallitsee katsetta. Kenties Turkin alueelle sijoittuva taide seinillä miellyttää silmää.

Aamiaiselle ovat tervetulleita muutkin kuin hotellin asukkaat, mutta tällöin aamiaisen hinta on melko suolainen 28 euroa. 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ravintola Andrea
Lönnrotinkatu 4
00120 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti