tiistai 21. huhtikuuta 2020

Ristorante Uno

Käpylässä (vastapäätä herkullista Cafe Amorea!) reilun viiden vuoden ikään ehtinyt Ristorante Uno asemoituu pizzaskenessä kaikenkarvaisten kebab-pizzerioiden ja pizzerioiden uuden aallon välimaastoon. Toisin sanoen osaamista ja ammattiylpeyttä on enemmän kuin kebab-pizzerioilla, mutta tekeminen on silti vähemmän kunnianhimoista ja suunniteltua kuin tuoreemmilla viatribunaleilla, cappereilla ja daddygreenseillä.



Ristorante Uno tarjoaa yli kahtakymmentä erilaista pizzaa sekä pizzoneita, flattareita ja salaatteja. Pizzonet taitetaan kuulemma kahtia ja niiden välissä on salaattia, kun taas flattareissa on kyse vain siitä, että tomaattikastikkeen sijasta pohjassa käytetään koskenlaskijajuustoa.



Olen käynyt Unossa kahdesti, mutta oli lähellä, että käynnit olisivat jääneet yhteen. En nimittäin erityisemmin pitänyt Filetto-pizzastani (13,50 €), jossa tomaattipohjan päällä on revittyä härkää, paprikaa, punasipulia, parmesaania ja rucolaa. Pizza oli eriskummallisen mauton, mitäänsanomaton. Se yllätti, sillä odotukseni olivat korkeammalla. Ei kuitenkaan mennyt kuin viikko, niin olin jo testaamassa Prosciutto-flattaria (12 €). Kyseinen päätös paljastui erinomaiseksi. Koskenlaskijapohja, ilmakuivattu kinkku, kirsikkatomaatit, kurpitsansiemenet ja rucola muodostivat tasapainoisen ja maukkaan kokonaisuuden. Olenkin aina viehtynyt näistä ”valkoisista” pizzoista.



Miljöönkin puolesta Uno on ikään kuin kahden maailman välistä: kaukana kebabpaikkojen nuhjuisuudesta, mutta toisaalta yhtä kaukana trendipizzerioiden tarkkaan harkituista interiööreistä. Palvelu on mukavaa ja juttelevaa. Omistaja tuntee asiakkaansa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Ristorante Uno
Oulunkyläntie 2
00600 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti