keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Pizzeria & Kebab Nehir

Kun syyslomalla ajaa vitostietä, tulee matkan varrella vastaan Suomen eteläisin poronhoitoalue Hyrynsalmi. Jos siinä Tiikkajansalmen tietämillä iskee nälkä, on Hyrynsalmella antaa siihen liikenneasemista poikkeava vastaus: Pizzeria & Kebab Nehir.



 

Valitsin laajalta ruokalistalta Iskender-kebabin (11 €). Sitä ennen olin nauttinut ensinälkään muutaman haarukallisen kaaliraastetta ja suolakurkkuja ”salaattipöydän” antimista. Itse kebabannos ei ollut kaksinen. Olisin toivonut pitaleiviltä rapsakkuutta, nyt ne olivat höttöisiä. Jogurttiköntti jäi turhaksi lisukkeeksi, koska kastikkeita oli riittävästi. Annoksen salaattiosio oli kuriositeetti, mikä rooli sille onkin suotu jo siitä lähtien, kun ihminen metsästi ensimmäisen kebabeläimen. Kebabliha sooseineen oli hyvää ja sitä oli annosteltu tarpeeksi. 



Nehir tarjoaa aika klassisen kokonaisuuden: ankeahkon, jopa oudon, sisustuksen, surkuhupaisan salaattipöydän sekä tyydyttävän kebabannoksen. Palvelu oli kuitenkin erittäin ystävällistä. Oli myös ilo huomata, että lauantaina alkuiltapäivästä kauppa kävi tasaiseen tahtiin. Kyllä jokaisessa kylässä pitää vähintään yksi kebabmesta olla!

Ruoka 2/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 2/5

Pizzeria & Kebab Nehir

Hyryntie 31

89400 Hyrynsalmi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti