torstai 8. lokakuuta 2020

Levain Bakery Eatery (Töölö)

 Sain kutsun Töölön kivikortteleissa sijaitsevaan Levainiin maistelemaan Burgers & Burgundy -teeman hengessä paikan antimia. Mikäs siinä, ehdottomasti mukana! Settiin kuului valinnainen hampurilainen ja ranskalaiset. Viinilasillisen maksoin itse.


Kävin viime syksynä Punavuoren Levainissa syömässä herkullisen Monte Rosso -leivän, joten Levainin edesottamukset olivat minulle entuudestaan jossain määrin tuttuja. Tosin en ollut aiemmin käynyt kesällä 2018 avatussa Töölön toimipaikassa. 


 

Tarjolla oli lauantaisena iltana kolmea burgeria, joista valitsin teeman mukaisesti spesiaalihampurilaisen Le Wine Burgerin (16 €). Burgeri koostui Brie-juustosta, paahdetusta kurpitsasta, pikkelöidystä punasipulista sekä tryffelimajoneesista. Kyse ei siis ollut mistään ihan perushampparista. Kaiken lisäksi sämpylä oli värjätty punajuurella. Kokonaisuus oli ennen kaikkea kiehtova, mutta kenties kuitenkin liian erikoisuutta tavoitteleva. Olisin kaivannut siihen jämäkkyyttä, tekstuuria ja makujen selkeyttä. Nyt maut puuroutuivat liiaksi. Olenkin aina toitottanut, että burgerin pitää olla simppelin laadukas. Toisaalta syön sen verran paljon hampurilaisia, että aika ajoin on hyvä maistella hieman erikoisempia kokonaisuuksia.


 


Hampurilaisen kylkeen ottamani Le Wine Fries -tryffeli-parmesaaniranskalaiset punajuurimajoneesilla (6 €) olivat maistuvia, mutta olisin toivonut niiltä selvästi enemmän rapsakkuutta. Punajuurimajoneesi oli uusi tuttavuus, mutta ei lopulta hennossa maussaan järin suurta muistijälkeä jättävä.


Aterian palanpainikkeeksi oli aivan pakko ottaa tietysti burgundilaista punaviiniä. Ystävällinen tarjoilija suositteli teemaburgerin rinnalle Camille Giroudin pinot noiria vuodelta 2017 (14,40 € / 12 cl). Viini oli hyvinkin luonteikas ja saatteli omalla maullaan miellyttävää ravintolahetkeä. Ranskalaiseen tapaan hinta oli kuitenkin viritetty varsin korkealle. 



 


Ravintolassa katse kiinnittyy helposti ylhäältä pyöreisiin isoihin ikkunoihin ja ikkunalaudalla oleviin lukuisiin viherkasveihin. Kahvilatiski hallitsee muutoin varsin pientä tilaa, jossa seinän värimaailma jakautuu kahtia alaosan tummaan ja yläosan vaaleaan. 

Töölön Levain tarjosi mielenkiintoisen ja kokeilevan setin. Siitä ehdottomasti pisteet! Otin muuten vielä seuraavan aamun aamupalaa silmällä pitäen mukaani kotimatkalle vaalean siemenvuokaleivän sekä pari voisilmäpullaa. Olivat hyviä.

Ruoka 2/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 2/5

Levain Bakery Eatery

Runeberginkatu 29

00100 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti