perjantai 12. helmikuuta 2021

Hotelli St. Georgen aamiainen

Hotelli St. George lukeutuu kaupungin hienoimpien hotellien harvalukuiseen joukkoon. Olen siellä kertaalleen yöpynyt ja nyt toisen kerran käynyt testaamassa aamiaista. Edellinen aamiaista käsittelevä kirjoitus kesältä 2018 on blogini top kympissä luetuimpien arvostelujen joukossa. Tällä kertaa emme yöpyneet, vaan olimme kaukana viime vuoden puolella bonganneet diilejä hotelleihin, joilla saa kaksi aamiaista yhden hinnalla (normaalihinta 29 € / hlö). St. Georgen aamiainen oli kolmesta diilistä ensimmäinen, joka käytettiin. 


St. Georgen aamiaissalissa operoiva ravintola on tässä välissä vaihtunut. Anatolialaisia makuja tarjonnut Andrea on vaihtunut Thai-keittiön saloihin keskittyvään Boon Nam -ravintolaan. Itse ravintolasali tai aamiaisen sisältö ei ole juurikaan muuttunut. 


Homma toimii pöytiin tarjoilun ja omatoimisen haun kombinaationa. Pöytään tuodaan kahvipannu, mehukannu sekä talon leipomon itsetehtyä leipää. Mehua ja leipää pyydettiin ja saatiin lisää. Varsinainen aamiaiskattaus ei aiemman käynnin tapaan pursunut ylitsevuotavasti eri aineksia, vaan keskittyi less is more -periaatteen noudattamiseen. Herkulliset leivät oli miellyttävä päällystää laadukkaalla kinkulla, tavanomaisella kermajuustolla ja vaikkapa aina ihastuttavilla mummonkurkuilla. Leipäjuustoakin löytyi. Lämpimältä puolelta löytyi kenties tavanomaista eksoottisempaa särvintä, enkä ihan kaikkien perimmäisestä olemuksesta edes päässyt perille. Esimerkiksi kuvassa näkyvää kananmunan keltuaisen sisältävää punaisella pohjalla olevaa taideteosta en osaa suullisesti enkä kirjallisesti avata vielä tänäkään päivänä. Maku ei ollut miellyttävä. En huomannut, että tarjolla olevia luomuksia olisi missään sen tarkemmin esitelty. Sen sijaan hieman perinteisempi perunamunakas ajoi asiansa, kuten myös pari makkaranpalaa sinapilla. Lämpimän puolen antimet jäivät tällä kertaa kuitenkin edelliskerran jalkoihin.



Talon jogurtti oli omaan makuuni turhan vetistä, mutta talon mysli raparperi-omenahillon kera maistui erinomaisesti. Mansikka-raparperirahka oli tavanomaista. Vaimoni sen sijaan kehui kovasti yön yli kehittynyttä kaurapuuroa. Oman leipomon Bostonpulla saatteli herkullisesti aamiaishetken päätökseen.



Palvelu oli vähäeleistä, eikä jäänyt erityisemmin mieleen. Ravintolasalin miljöö on rauhallisen miellyttävä, mutta varsin geneerinen. Laattalattia on hieno. Suuri viinikaappi vangitsee edelleen katseen. 



St. Georgen aamiaisella on potentiaalia, mutta piippuun tuntuu jäävän. Nyt jo toisen kerran. Sanoisin, että aamiainen ei ole luksushotellin edellyttämällä laatutasolla. 

Ruoka 3/5

Kokemus 3/5

Hinta-laatu 2/5 (ilman diiliä arvioitu)

Hotelli St. Georgen aamiainen

Yrjönkatu 13, 00120 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti