maanantai 7. elokuuta 2023

Boneless

Sanotaan se heti kärkeen: tarkoitukseni ei ollut mennä Bonelessiin, vaan Vaasankadulla 50 metrin päässä sijaitsevaan Suomen parasta sushia tarjoavaan Oishi18:een. Koska pieni sushiravintola oli täynnä ja jono ulko-ovelle saakka, käännyin kannoillani ja olin pakotettu muuttamaan suunnitelmiani lennosta. Mutta onneksi hätä ei ollut ensinkään tämännäköinen. Plan B tarkoitti tietysti Bonelessia, jossa en ollut koskaan aiemmin käynyt, mutta joka oli kyllä to visit -listallani.

Vuonna 2017 perustettu ketju on laajentunut kovaa kyytiä. Laskujeni mukaan varsinaisia ravintoloita on tällä hetkellä kahdeksan ja uusia yrittäjiä kysellään nettisivuilla. Boneless on saanut vetoapua smash-burgerin suosiosta, jonka alkukiimassa se oli vahvasti mukana. Lisäksi se voitti taannoin Helsingin Uutisten järjestämän Helsingin paras hampurilaisravintola -lukijaäänestyksen.

Taisin olla sen verran kimpaantunut sushijunasta myöhästymisestä tai sitten halusin isotella kesälomani viimeisen päivän kunniaksi, sillä tiskillä tilasin aika massiivisen setin. Lounaslistaa en siinä hässäkässä edes huomannut, mutta sellainenkin on olemassa. Normilistan tuotteilla ja hinnoilla siis mentiin. Burgerit ja varsinaiset kanansiivet jätin seuraavaan kertaan. Otin rapeaksi friteerattuja broilerin reisipaloja valkosipulivoilla, parmesaanilla ja persiljalla (11,9 €) ja niiden kylkeen juustoperunat (6 €) sekä talon seesamimaustettua coleslawta (4 €). 



Broilerinpalat ujostelivat suotta parmesaani- ja persiljahunnun alla. Laadukas ja maistuva kana toimii aina, niin nytkin. Kanaa oli mukava dippailla valitsemaani dijon-sitruunadippiin ja välillä puraista raikastukseksi porkkana- tai kurkkutikkua. Lankkuperunat olivat saaneet miellyttävän cheddar-kastikekylvyn. Huomasin ilokseni, että kastiketta ei ollut vain päällimmäisten perunalohkojen päällä, vaan myös pohjalla, mikä ei nähdäkseni ole itsestäänselvyys. Coleslaw on minusta ehdoton tällaisissa kinkereissä. Sen tehtävä on freesata ateriakokonaisuutta ja monipuolistaa makumaailmaa. Bonelessin versio klassisesta kaalisalaatista ei ollut perinteisimmästä päästä eikä aivan suosikkejani, mutta kyllä se toimitti edellä mainitun tehtävänsä oivallisesti.

Meininki Flemarin Bonelessissa oli rennon letkeä. Pelkistettyä harmaansävyistä tilaa ei ole ahdettu täyteen asiakaspaikkoja. Haalean oranssit kaakelit myyntitiskillä tuovat väriä. Asiakaskunta oli voittopuolisesti miehiä, mikä ei varsinaisesti yllättänyt, mutta toki myös muutama tyytyväisen oloinen nainenkin kunnioitti läsnäolollaan ruokailuani. 



Boneless tarjosi mutkattoman, mutta oikein onnistuneen lounaskokemuksen lomani viimeisenä päivänä. Ruoka oli herkullista. Onni on, että Kallion toimipaikka sijaitsee lähellä työpaikkaani, joten arvelen testaavani syksyn aikana myös ravintolan varsinaisen lounaslistan antimia. 

Ruoka 4/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 4/5

Boneless

Fleminginkatu 21 B, 00500 Helsinki 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti