torstai 21. joulukuuta 2023

Chéri

Vaimo sai valita vapaan lauantai-iltamme ravintolan. Herkullisen kuuloisen ruokalistan vuoksi hyväksyin Chérin muitta mutkitta, vaikka takaraivossani kutitteli joku epämääräinen muistuma ”tyttöjen ravintolasta”.


Avasimme pelin alkoholittomilla drinkeillä. Oma valintani oli Bordeaux Breeze (10 €). Vaikken ole alkoholittomien drinkkien suurkuluttaja, saati konössööri, voin syvällä rintaäänellä todeta, että Chérin appelsiinibitteristä, greipistä ja sitruunasta valmistama juoma oli paras nude cocktail ikinä. 




Koska nälkää oli säästelty koko pitkä päivä, tilasimme 60 % ruokalistan alkupaloista ja kaupan päälle vielä talon leipää (3 €). Jaoimme kristillisesti burratan (15 €), kun vaimoni omi tartarin (17 €) ja meikäläinen toast skagenin (17 €). Burrata oli hurmaava niin maultaan kuin ulkonäöltään. Toast skagen katkaravulla, fenkolilla, piparjuurella ja kirjolohenmädillä oli muhkea kokonaisuus, jonka söi mielellään. Tartariakin kuului kehuttavan pöydän toiselta puolelta. Chérin leipomon leipä parilla eurolla on ohittamaton tarjous. Vaikka vaimon tekemä hapanjuurileipä on tietysti maailman parasta, ei tämä leipä kauaksi jäänyt. 



Pääruoan kohdalla silmäni pysähtelivät taajaan hummeripastan ja häränfileen kohdalla, mutta sitten muistin asuntolainan korot ja päädyin burgeriin (26 €). En katunut. Royal-hampurilainen pihvillä, briossisämpylällä, cheddarilla, suolakurkulla, sipulilla, dijonmajoneesilla ja lehtisalaatilla oli verraton esitys. Vaikka täytteitä oli kosolti, oli kokonaisuus tasapainoinen nappisuoritus. Mainiota burgeria komppasivat keskitasoa selvästi paremmat yrttiset ranskalaiset. Ketsuppiakaan ei tarvinnut erikseen pyydellä, sillä annokseen kuului majoneesi. Vaimoni oli kovin päättäväinen tryffelirisoton (24 €) valinnassaan. Risottoa oli aateloitu sienillä, parmesaanilla ja salviavoilla. Makumaailma oli kiehtova, eikä usein turhan intensiivistä tryffeliä päästetty liiaksi dominoimaan. Risotto oli kaiken lisäksi varsin hauskan näköinen ilmestys!


Jos tähän asti oltiin menty ihan huippuarvosanoilla, suoritustaso kyykähti omalla kohdallani jälkiruoassa. Suklaafondant basilikajäätelön ja pistaasin kera (15 €) ei ollut mieleeni. Suklaafondant oli kuivaa, eikä pistaasit sopineet kovin hyvin annokseen. Sen sijaan vaimoni ylisti pavlovaa (16 €), vaikka pitikin sitä turhan suurena annoksena. Se oli kuin taideteos, jonka halusi samaan aikaan säästää ja syödä. 

Se ”tyttöjen ravintolan” muistijälki tuli muuten Hesarin artikkelista. Eikä se katteetonta ollut. Värimaailma on vaaleanpunainen ja miestarjoilijat kantoivat niska vääränä pöytiin trendikkäitä passion martineja (15 €) neitosten iltaa ryydittämään. Olin pitkään ravintolan ainoa miesasiakas, mutta lopulta laskin parin tunnin saaliiksi viisi muuta miestä. Chéri on siis kovasti naisten mieleen, mutta täytyy sanoa, että lista on sen verran osuva, että ravintolassa viihtyy kuka tahansa sukupuoleen katsomatta. Tarjoilukin oli miellyttävää.

Ruoka 5/5

Kokemus 4/5

Hinta-laatu 3/5

Chéri

Eteläesplanadi 22, 00130 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti