perjantai 15. joulukuuta 2023

Burger Dojo

Alkukeväästä auennut Burger Dojo yhdistää aasialaiset maut hampurilaisiin. Voittava konsepti? Ei ilmeisesti ainakaan Isossa Omenassa Espoossa, jossa ravintola avattiin viime vuonna ja suljettiin tänä vuonna. Mutta testataan – sittenpä sen tietää. 

Tarjolla on monenlaista burgeria, minkä vuoksi valinta on kutkuttavan vaikea. Naudanlihaa, herkullisen kuuloista kanaa vai jotain ihan muuta, kenties katkarapua? Portobelloa, lohta tai tofua ei sentään. Päädyin lopulta Hiro Burgeriin, jossa naudanlihan lisäksi on misomajoneesia, teriyakikastiketta, kananmunaa sekä tuoretta minttua ja rucolaa. Pihvi oli herkullinen, hyvin tehty. Misomajoneesi toi mukavan erilaista twistiä normaaliin makumaailmaan. Kananmuna jäi jalkoihin. Vihreät olisi voinut jättää välistä, mutta se on vain minun mielipiteeni. Hampurilaisen (11,5 €) sai loihdittua ateriaksi (16 €), johon kuuluivat ranskalaiset ja hanajuoma. Ranskalaisia olin kuullut kehutun, joten odotin niiden edesottamuksia mielenkiinnolla. Turhaa odotin, eivät poikenneet tavanomaisesta. Kanapopcornit (6,9 €) kuulostivat sen verran eksoottisilta, että en voinut jättää niitä kokeilematta. En tiedä, miksi niitä kutsutaan poppareiksi, ilmeisesti muodon vuoksi, mutta ihan ehtaa kanaa ne olivat. Ihan kivoja, mutta lopulta varsin yhdentekeviä ja kovin kalliita. 

Burger Dojo sijaitsee Fennia-korttelin Ruoka & Mat -ravintolamaailmassa. Kuten mikä tahansa muu ravintolamaailma, tämäkään ei ole viihtyisimmästä päästä. Kätevää näissä on kuitenkin se, että useimmiten suuresta tarjonnasta löytyy joku kiehtova ravintola. Burger Dojossa tilaus tehdään automaatilla, mikä itsellä sujuu rutiinilla, varsinkin kun olin silmäillyt ruokalistaa etukäteen. Toisin oli monella muulla, joita avulias tarjoilija mielellään jeesasi. 

Kokemus oli keskinkertaisuutta parhaimmillaan, minkä vuoksi aterioinnin lopussa ajatus alkoi karkailemaan tulevaan elokuvaan (Kinopalatsiin on kivenheitto). Mikään ei kyykännyt, mikään ei loistanut. Muistijälkiä ei jäänyt, eikä uudestaan tarvitse mennä. Silti olen tyytyväinen, että Burger Dojo tuli testattua. Eipähän tarvitse murehtia enää sitäkään.

Ruoka 3/5

Kokemus 2/5

Hinta-laatu 3/5

Burger Dojo 

Vuorikatu 14, 00100 Helsinki (Fennia-kortteli)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti