maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pikku Georgia

City-median masinoimat SYÖ Helsinki! -viikot todistavat uusiutumiskykyään saamalla mukaan parhaillaan käynnissä oleville viikoille uuden ravintolan, nimittäin Fredalla sijaitsevan Pikku Georgian! Olen oikeastaan aina jättänyt "kaikenmaailmannepalilaiset" väliin näillä viikoilla ja keskittänyt tarmoni kiehtovampiin kohteisiin. Tällä kertaa vein Georgian Housen reissultakin tutun porukan syömään saman maan ruokakulttuurista ponnistavaan Pikku Georgiaan. Näitä kahta ravintolaa onkin luontevaa vertailla. Siinä missä Georgian House on astetta formaalimpi ravintola, on Pikku Georgia huomattavasti kotikutoisempi. Meininki on rennompaa.


Viiden hengen ryhmämme tilasi monenlaista syötävää niin, että parhaimmillaan pöytään ei olisi yhtään ylimääräistä lautasta enää mahtunut. Otimme alkuun jaettavaksi hatsapuria eli hyvinkin perinteistä georgialaista lämmintä juustopiirasta. Sen mukana tuli punajuuripyörykkä, pinaattipyörykkä ja munakoisosta tehty rulla. Nämä kaikki maksoivat yhteensä 10 euroa, kuvitelkaa! Hatsapuri tosin oli niin herkullista, että oli harmillista jakaa se viiteen osaan. Todella maukasta ja upean makuista sulanutta juustoa. Vaikka pidin Georgian Housen vastaavasta, vei Pikku Georgia tässä skabassa voiton. Pyörykät ja rulla jäivät tässä katsannossa statisteiksi.

Pääruoaksi otimme omat annokset, jälleen SYÖ-viikkojen diilillä: Lihatäytteisiä khinkaleja ja vapaavalintaisen keiton ruokalistalta. Ja jälleen vain kympillä! Nyytit olivat täällä, kuten Georgian Housessakin, hyvin simppeli kokonaisuus. Tällä kertaa tosin niitä ryydittämään ei ollut edes ”dippiä”, vaan mentiin ihan puhtaasti lautasen pohjalla olevalla keittovedellä – joka tosin oli maistuvaa. Keitoksi valitsin hartsokeiton eli keiton, jossa oli nautaa, riisiä, paprikaa, tomaattia ja yrttejä. Keitto oli tuhti jo monien täytteidensä vuoksi. Maku oli aikamoinen sekamelska verrattuna khinkalien pelkistettyyn makumaailmaan. 



Juomaksi otimme perjantai-illan afterworkin kunniaksi kaksi pulloa viiniä: sopuisasti punaista ja valkoista (30 € pullo). Jokerivalintana otimme ”georgialaista vettä” Borjomia (4 €). Tarjoilija varoitteli, että siitä joko tykätään tai ei. Yksi ryhmästämme kuvasi sitä suihkulähdevedeksi(!?). Itse kuvaisin sitä avattuna aurinkoon viideksi tunniksi jääneeksi hiilihappovedeksi, johon ohikulkija on käynyt tyhjentämässä suolapurkin. You’ll be the judge!


Pikku Georgiassa on autenttinen meininki, sillä sitä pyörittää georgialaispariskunta. Mekin taisimme heidät nähdä. Menossa mukana oli myös pari nuorempaa naista, liekö pariskunnan tyttäriä? Tarjoilu olikin ystävällistä.

Pakko mainita vielä ravintolan huikaiseva hinta-laatusuhde. Viiden hengen porukkamme söi seitsemän kympin annosta, kaksi pulloa viiniä ja vielä sen herkkuveden. Hinnaksi rehellisellä tasajaolla tuli 26,80 €, minkä jokainen kulinaristi ymmärtää todella pieneksi hinnaksi kaikesta siitä määrästä hyvää ruokaa, jota nautimme. Hädin tuskin jaksoimme syödä kaiken. Menkää ja testatkaa: nyt on kynnys georgialaisen ruoan maistamiseen todella matalalla!


Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pikku Georgia
Fredrikinkatu 19
00120 Helsinki

2 kommenttia:

  1. Haha to Borjomi on kyllä äärettömän pahaa. Kaverit joivat sitä Kiovassa kankkuseen ja sanoivat sen tepsivän hyvin kyseiseen tarkoitukseen. Itse lähinnä pelkäsin, että siitä saa jonkin raskasmetalli-myrkytyksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh! Olen myös kuullut, että voisi toimia darrantappajana. Se teoria jäänee omalta osaltani kuitenkin testaamatta.

      Poista