sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Frank Bistro

Tallinnan reissun helpoin ravintolavalinta oli käydä testaamassa kohkattu pizzeria Kaja Pizza Köök, mutta iltapaikan valinta mietitytti sitäkin enemmän. Ainoat kriteerit ravintolalle olivat korkea oletettu laatutaso sekä paikka, jossa en ole aiemmin käynyt. Lopulta näillä parametreillä valitsimme vanhassa kaupungissa sijaitsevan Frank Bistron, jota oli kehuttu erinäisissä paikoissa internetissä.

Laajaa ruokalistaa silmäillessä tilasin lasillisen kuivaa vaaleaa vermuttia (5 €). Lista on tosiaan kattava. Sieltä löytyy aamupalaa, keittoja, salaatteja, pienempiä alkuruokatyylisiä annoksia, kasvispohjaisia annoksia, burgereita ja klassisempia pääruokia jälkiruokia unohtamatta. Runsaudenpulasta johtuen valintojen tekeminen oli haastavaa. Loppujen lopuksi yllätin jälleen ennen kaikkea itseni: Toast á la Frank (8,90 €) alkuun ja lampaan jauhelihasta tehty annos (8,80 €) pääruoaksi.




Toast oli varsin oivallinen esitys kaikessa raikkaudessaan. Ilmakuivattu kinkku ja salaatti yhdistyivät guacamoleen ja uppomunaan rapealla leivällä onnistuneesti. Ei poikkeuksellisen herkullista, mutta oikein kelvollista. Pääruoka osuikin sitten täydellisesti ohi. Lampaanjauhelihaa, porkkanaa ja yrttijogurttia edusti ravintolan mukaan intialaishenkistä katuruokaa. En vielä tänäkään päivänä ymmärrä, miksi ja miten siihen päädyin. Annos tasapainoili mauttomuuden ja jopa ikävän maun välillä ollen kuitenkin satavarmasti tylsä. Jauhelihaa ja jogurttia oli liian vähän, salaattia ja porkkanaa liikaa. Valitettavasti vuoden huonoin pääruoka-annos, josta otan kyllä leijonanosan omaan piikkiini.

Frank Bistro on boheemin oloinen ravintola, eikä erityisesti miellytä silmääni. Palvelu sen sijaan oli nuorekkaan rentoa ja ystävällistä. Myös ravintolan sijainti vanhassa kaupungissa pienellä Sauna-kadulla on erinomainen. Jälkiruokia emme Frankissa ottaneet, vaan suuntasimme sen sijaan
kivenheiton päässä sijaitsevaan Sazerac-drinkkibaariin!

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Frank Bistro
Sauna 2
10140 Tallinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti