keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Kaja Pizza Köök

Hitaimmat meistä ovat vasta oppineet tavaamaan Telliskiven kaupunginosan nimen, kun pitäisi jo taas lähteä kauemmas Tallinnan vanhasta kaupungista. Õle-katua pitkin kun lähtee talsimaan kohti Pelgulinnan kaupunginosaa, voi löytää Tallinnan hehkutetuimman pizzerian Kaja Pizza Köökin. Kunnon pizzerioita on Tallinnasta saanutkin hakemalla hakea, mutta nyt on napolilaisen pizzakoulukunnan avaus etelänaapurissammekin tehty!

Kaja Pizza Köök on poikkeuksellinen paikka muutenkin kuin vain sijaintinsa puolesta. Se aukeaa puoli kahdentoista aikaan, mutta sulkeutuu siinä kohtaa, kun pizzataikina loppuu. Ole siis ajoissa, ettei reissu käy turhaksi. Pizzojakin listalta löytyy vain yhdeksän variaatiota. Itse päädyin numero kahdeksaan (8 €), joka sisälsi tomaattikastiketta kuuluisista San Marzanon tomaateista, fior di lattea (mozzarellatyylistä juustoa), proscioutto crudo -kinkkua sekä puolikuivattuja tomaatteja.



Kuten asiaan kuuluu, Kaja Köökin napolilaisen pizzauunin lämmössä pizza viettää vain hieman alta minuutin, mikä polttaa pizzan reunoja, mutta jättää sisustan ehkä vähän turhankin löysäksi. Olisin toivonut pitäväni pizzasta enemmän, mutta enpä vain pitänyt. Pizza oli tyydyttävää ok-tasoa, mutta se ei ollut missään määrin vertailukelpoinen Via Tribunalin, Capperin tai Daddy Greensin luomuksiin nähden. Luonnehtisin Kaja Köökin pizzaa hieman luonteettomaksi ja tylsäksi: wau-elementti jäi puuttumaan. Perusvarmaa työtä se silti oli.



Kaja Pizza Köök ei ole iso paikka. Sisällä on käytännössä vain yksi iso pöytä ja pari baaritiskipaikkaa. Kesäisin muutama pieni pöytä löytyy myös ulkoa. Ravintolan miljöö on rosoisen trendikäs. Palvelu oli lähinnä tehokasta, ei erityisen huomioivaa, mutta eipä se paikan konseptiin kuulukaan.

Kaja ei pystynyt lunastamaan niitä odotuksia, jotka olin sille asettanut. Silti sinne kannattaa käyskennellä, mikäli kaipaa hyvää pizzaa.

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu





Kaja Pizza Köök
Õle 33
10319 Tallinna

2 kommenttia:

  1. Capperin linkki jäänyt vahingossa Via Tribunaliksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt on korjattu! Välillä on aikamoista puljeeraamista näiden linkkien kanssa...

      Poista