maanantai 2. heinäkuuta 2018

Pizzala

Teurastamon entinen teollisuusalue on kaikessa rosoisuudessaan ollut suosikkipaikkojani Helsingissä uudelleensyntymästään lähtien. Tänä kesänä alue on laajentanut ravintolakenttäänsä suosittuun suuntaan: Teurastamon uusin tulokas on nimittäin napolilaista pizzaa tarjoava Pizzala. Kävimme ravintolassa, kun se vasta availi silmiään avauksensa jälkeen. Oli kuulemma pari päivää kokeiltu soft openingia, mutta me satuimme mestoille parahiksi ensimmäisenä varsinaisena aukiolopäivänä. Ravintolassa oli samaan aikaan pizzakuvaukset käynnissä nettisivuja varten, mitä oli hauska seurata vierestä. Rennon letkeä fiilis tuntui tarttuvan asiakkaisiinkin.

Kuten mikä tahansa napolilaisen koulukunnan pizzeria, myös Pizzala paukuttelee henkseleitä uunillaan. Pizzalassa sitä kutsutaan ”uunien Ferrariksi”. Kyse on Stefano Ferrara -nimisestä vulkaanisesta kivestä tehdystä puulämmitteisestä uunista, joka lämpenee 500-asteiseksi. Pizza paistuu siellä reilun minuutin. Olen seurannut kenellä on isoin -keskustelua lähinnä huvittuneena, koska en ole niin uunien perään – pääasia on, että homma toimii. Ja Pizzalassa se toden totta toimi.


Tiiviiltä listalta otin Prosciutto-pizzan (15 €). Tomaattikastikepohjainen pizza koostui nimensä mukaisesti prosciutosta, mozzarellasta ja ruohosipulista. Simppeliltä kuulostava kokonaisuus oli ihastuttavan maukas ja herkullinen. Kinkussa ei ollut säästelty, mitä arvostin kovasti. Mozzarella toimi vuorenvarmasti. Vielä kun yllättävä ruohosipuli maistui raikastaen kokonaisuutta, oli pizza todettava varsin mallikelpoiseksi yksilöksi. Myös pizzan reunat muutamaa palanutta kohtaa lukuun ottamatta olivat niin hyviä ettei niitä tohtinut jättää syömättä. Seuralaiseni klassinen Margherita-pizza (13 €) oli myös hyvä, mutta kuuleman mukaan parempiakin on tullut syötyä.


Pizzalan pizzat muuten tarjoillaan valmiiksi siivutettuina, mikä on jees. Tällöin niitä on helppo jakaa kanssasyöjien kesken. Ja muutenkin: pizzahan kuuluu syödä käsin. Siinä missä nykypäivänä vertaillaan pizzauuneja, vertaillaan yhtä lailla myös pizzataikinoita. Tämän vuoksi mainittakoon, että Pizzalan pizzat tehdään talon juureen leivotusta hiivattomasta taikinasta, joka on noussut 48–96 tuntia.

Pizzala sijaitsee Teurastamon sisäpihalla omassa erillisessä rakennuksessaan. Sisätiloja hallitsevat suuren uunin sisältämä avokeittiö, tiiliseinät ja ikkunat Teurastamon sisäpihalle. Ulkona oli terassi ruokailijoita varten. Interiööri huokui vielä pientä keskeneräisyyttä, esim. unisex-vessoista puuttuivat lukot. Myös palvelu haki vielä uomiaan, sen verran verkkaista ja hapuilevaa se oli. No, olimmehan liikkeellä ensimmäisenä virallisena aukiolopäivänä, joten kyllä se siitä! Ruokatuote ainakin todettiin heti ensiluokkaiseksi. Samoissa tiloissa Pizzalan kanssa toimii muuten Kahvipaahtimon kahvila. Ja jälkkärit suosittelen ehdottomasti hakemaan naapurissa sijaitsevasta Jädelinosta! 

Ruoka
Kokemus
Hinta-laatu




Pizzala
Työpajankatu 2, Teurastamon alue
00580 Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti